Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 17

Kino kodas: „Kunigas“, arba Vampyrų išvarymas

Komiksai vis dažniau atgyja didžiajame ekrane. Supermeno vaidmenyje – postapokaliptinio pasaulio gelbėtojas (akt. P.Bettany). Šįkart dėmesio objektas – trileris „Kunigas“.
Trileryje „Kunigas“ pagrindinį vaidmenį sukūrė Paulas Bettany.
Trileryje „Kunigas“ pagrindinį vaidmenį sukūrė Paulas Bettany. / Kadras iš filmo

Žmonijos superginklas – Kunigai su kryžiais ant kaktos įveikė vampyrus ir uždarė juos į rezervatus. Deja, tai negalėjo tęstis amžinai. Kažkokie piktadariai (vampyrai?) pagrobia už Miesto ribų gyvenančią Kunigo giminaitę, ir jis išsiruošia į keršto misiją. Netrukus blogiausi spėjimai pasitvirtina, nors Miesto teokratinė valdžia nenori to pripažinti. Kunigui teks pasikliauti tik saujelės bendražygių parama.

Išvados

 Aktorius P.Bettany jau tampa etatiniu žmonijos gelbėtoju nuo piktus kėslus puoselėjančių angelų („Legionas“) ir greitų it žaibas vampyrų („Kunigas“). Gaila, kad jo uolumas bei fiziniai sugebėjimai visai neatitinka filmo autorių sugebėjimų. Pirmoji klaida – 3D formatas. Filmas labai tamsus, spalvų mažai, todėl pro akinius sunku įžiūrėti įspūdingos scenografijos detales.

Trūksta kontrasto. Be to, filmuota įprastomis kameromis, ir tik po to medžiaga konvertuota į trimatį vaizdą. Pats siužetas irgi labai nususęs. Komiksui jo gal pakanka, bet kino ekrane esminių loginių jungčių nebuvimas (vampyrų rezervatų kontrolė, pavienių gyvenviečių dykumoje išgyvenimo principai ir t.t.) trukdo patikėti tuo, ką matome. Juolab, kad ir herojai „plokšti“, tarsi būtų iškirpti iš komikso, o dialogai standartiniai.

Belieka pasimėgauti didingų dangoraižių liekanomis, mįslingomis skulptūromis dykumoje ir greita Kunigo reakcija, talžant vampyrus. Šis filmas – dar vienas įrodymas, kodėl talentingi režisieriai (tokie, kaip Martinas Scorsese) palieka kiną ir imasi kurti TV serialus, kur daugiau erdvės kūrybai ir mažiau šablonų.

Faktai

„Kunigas“ („Priest“) JAV, 2011  m., 85 min.
Režisierius Scottas Stewartas.
Vaidina: Paulas Bettany, Camas Gigandet, Maggie Q ir kiti.
ĮVERTINIMAS 1/4

VIDEO: „Kunigas“ / „Priest“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius