Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 09 07

Kino kodas: „Laris Kraunas“, arba Mokytis, mokytis ir įsimylėti

Siautėjant krizei, svarbiausia – neprarasti psichologinės pusiausvyros ir (bankrutavus) nebijoti pradėti gyvenimo iš naujo. Tokia proga pasitaiko doram ir naiviam prekybos centro darbuotojui Lariui Kraunui (akt. T.Hanksas).
Julia Roberts ir Tomas Hanksas romantinėje komedijoje „Laris Kraunas“
Julia Roberts ir Tomas Hanksas romantinėje komedijoje „Laris Kraunas“ / Kadras iš filmo

Netekęs darbo, jis paklauso gero patarimo ir nusprendžia pasimokyti ekonomikos pagrindų bei oratorystės meno. Mokykloje jis greit susiranda draugų, kurie iš esmės pakeičia jo įvaizdį. Bet svarbiausias radinys – nuo gyvenimo pavargusi, kandi mokytoja ponia Teinou (J. Roberts), kuriai Laris irgi greitai krenta į akį.

Išvados

„Jeigu gyvenimas jums duoda citriną, pasidarykite iš jos limonadą“, - sakydavo sielų inžinierius Dale‘as Carnegie‘is. Visi mes žinome, kaip sunku ištrūkti iš įprastinių gyvenimo vėžių. Netgi jei tos vėžės (pavyzdžiui, neįdomus, alinantis darbas) ne vienerius metus veda į niekur. Todėl krizės ir kitokie sukrėtimai gali būti puiki proga pabandyti viską iš esmės pakeisti.

Optimistinė pasaka apie Lario Krauno nuotykius yra būtent apie tai. Nebijoti naujovių, naujų santykių, ir – svarbiausia – mokytis visą gyvenimą. Paprasta koncepcija, kuriai reikia valios pastangų. Arba krizės. Kažkada suvaidinęs likimo numylėtinį Forestą Gampą (nuoseklumo ir atkaklumo simbolį), Tomas Hanksas vėl grįžta prie šio personažo. Be abejo, netiesiogiai. Uolusis Laris iš pradžių atrodo visiškai bespalvis, nuobodus ir apgailėtinas, kurio laukia varguolio dalia.

Tačiau netrukus pastebime, kad jis turi drąsos priimti iššūkį (mokslai) ir netgi persėsti ant motorolerio. Evoliucija gal ne itin ryški, bet įtikinama. Juk dauguma iš mūsų nesame revoliucionieriai. Tačiau šios dramedijos ašis – dviejų skirtingų, ne pirmos jaunystės žmonių bręstančios meilės istorija. Vienas malonumas yra stebėti J.Roberts ir T.Hankso vaidybą. Ir netgi lengvai nuspėjamas finalas neerzina, kadangi Laris su Teinou jo nusipelnė.

Faktai

„Laris Kraunas“ („Larry Crowne“) JAV, 2011  m., 100 min.
Režisierius Tomas Hanksas.
Vaidina: Julia Roberts, Tomas Hanksas, Gugu Mbatha-Raw, Sarah Mahoney ir kiti.
ĮVERTINIMAS 3/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius