Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 02

Kino kodas: „Maiklas Džeksonas. Pabaiga“

Šis projektas, be abejo, vertinamas prieštaringai. Kritikai teigia, kad nemoralu mėginti spausti iš velionio dar vieną kitą dešimtį milijonų, sumontavus vidiniam naudojimui filmuotą medžiagą. Tačiau dokumentinio filmo „Maiklas Džeksonas. Pabaiga“ autoriai, rodos, tikėjosi bet kuriuo atveju paversti repeticijų kadrus savarankišku kūriniu, pasakojančiu apie programos „This is It“ gimimą.
„Maiklas Džeksonas. Pabaiga“ („This Is It“)
„Maiklas Džeksonas. Pabaiga“ / Kadras iš filmo „This Is It“

Visi jautė, kad tai bus istoriniai kadrai, todėl filmavo keliomis kameromis, įrašydami ir kokybišką garsą. Gal nelabai daug kas tikėjo, kad 50-mečio sulaukęs popkaralius, pastaraisiais metais garsėjęs ne naujomis dainomis, bet skandalais, sugebės paruošti jo vertą programą ir atlaikyti 50 suplanuotų koncertų. Prisipažįstu, kad ir aš netikėjau, bet matau, kad klydau. Bent iš dalies. Koncertai, deja, neįvyko, bet jie būtų buvę įspūdingi. Filmas padės atsakyti bent į kelis klausimus ir sumažins skeptikų skaičių.Michaelas scenoje atrodo energingas, puikiai juda, dainuoja ir improvizuoja kaip geriausiais metais, gal tik atsargiau.

Reziumė

Tai, kas buvo rašoma spaudoje, visiškai neatitinka vaizdo ekrane. Turiu omenyje nuolat akcentuojamą gležną „Trilerio“ autoriaus būseną. Michaelas scenoje atrodo energingas, puikiai juda, dainuoja ir improvizuoja kaip geriausiais metais, gal tik atsargiau. Nepasikeitė ir jo juokingi scenos/gyvenimo kostiumai. Tikėtina, kad dainininką tonizavo stiprių vaistų kokteilis, kuris galiausiai jį pražudė (?).

Nors filme dominuoja visiems puikiai žinomų dainų repeticijų įrašai, šiek tiek atsiskleidžia ir Michaelo asmenybė. Jo tolerancija ir ramus būdas. Iš tiesų labai gaila, kad jis tiek metų buvo įkritęs į kažkokią Juodąją skylę, iš kurios aiškiai mėgino kapanotis. Gaila, kad per vėlai. Tai buvo ambicingas, bendraujantis, reiklus žmogus. Filmo autoriams reiktų padėkoti už tai, kad jie sugrąžino popmuzikos Karaliui kur kas mielesnį beveik normalaus žmogaus pavidalą. Tai, kas turėjo tapti priedu prie gastrolių, pavirto paminklu M.Jacksonui. 

Faktai: „Maiklas Džeksonas. Pabaiga“ („This Is It“) JAV, 2009 m., 110 min.
Režisierius Kenny Ortega.

ĮVERTINIMAS 3/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius