Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 26

Kino kodas: „Namas girios glūdumoj“ – demonų įkaitai

Neabejoju, tokią pradžią esate matę dešimtis kartų, jeigu mėgstate siaubo filmus apie savaitgalinę paauglių iškylą. Siužeto ideologinė ašis – ne visai natūralios atrankos triumfas.
„Namas girios glūdumoj“
„Namas girios glūdumoj“ / Kadras iš filmo

Mes susipažįstame su dviem merginomis ir trimis vaikinais, išsiruošusiais į nuošalią miško trobelę. Tačiau jau pačioje pradžioje vyksta kažkas keisto: atrodo, jog kažkokia, gal net vyriausybinė organizacija specialiai niekuo dėtus jaunuolius įvilioja į puikiai paspęstus siaubo spąstus, kur juos vieną po kito ima galabyti zombių šeimynėlė (nors yra ir kitų opcijų iš turtingo siaubo filmų pabaisų asortimento). Kokia čia velniava ar bepročių realybės šou? Koks šio sadistiško žaidimo tikslas? Tiesa anksčiau ar vėliau ims aiškėti ir ji bus laaaabai nemaloni.

Išvados

Kiekvieno ambicingo režisieriaus ar scenarijaus autoriaus svajonė – nustebinti žiūrovus originaliomis idėjomis ar netikėtu tradicinės temos pateikimu. Kinomanai tiesiog dievina, kai juos filmo autoriai sugeba apgauti. Kas gali būti geriau už malonų siurprizą gyvenime arba kine? Filmas „Namas girios glūdumoje” – labai neblogas mėginimas sujungti tradicinį kruvinų skerdynių siužetą su mistine mitologine tema. Nieko nuostabaus, kad tai sugalvojo tie patys vyrukai, sukūrę fantastinę juostą „Operacija „Monstras”.

Tačiau apskritai filmą už originalumą ir spartų veiksmo tempą būtina pagirti. Postmodernizmas ir copy-paste kultūra valdo!

Išradingumo jiems anaiptol netrūksta. Jie drąsiai generuoja idėjas, nebijo pasiūlyti iš pažiūros absurdiškų siužeto posūkių, kuriais lengviau patikėti, kai visi komponentai profesionaliai suklijuojami į vieną didelį šou. Šiek tiek ironišką, skirtą, be abejo, užkietėjusiems siaubo žanro mėgėjams, kuriems autoriai nuolat pamėtėja tradicinių užuominų, kartu šelmiškai pamerkdami akį: „matote, iš pažiūros atrodo kaip tradicinis patiekalas, bet mes pajuokausime, pridėdami į jį dar nebandytų prieskonių”.

Aukštos natos, deja, nepavyko išlaikyti iki pabaigos. Ironiška, bet jį kiek sugadino taip smagiai viso filmo metu ironiškai naudotos klišės (norėjosi dar labiau beprotiško finalo), tačiau apskritai filmą už originalumą ir spartų veiksmo tempą būtina pagirti. Postmodernizmas ir copy-paste kultūra valdo!

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Namas girios glūdumoj“ (The Cabin In the Woods) JAV, 2012 m., 95 min.
Režisierius Drew Goddardas
Vaidina: Kristen Connolly, Chrisas Hemsworthas, Richardas Jenkinsas ir kiti.
ĮVERTINIMAS 3/4

VIDEO: The Cabin In The Woods (Trailer Official 2012)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius