Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 07

Kino kodas: „Op“ arba Kai zuikiui kiaušiniai trukdo

Už septynių jūrų ir septynių kalnų, t.y. Velykų saloje gyvena Velykų Zuikis, kurio protėviai jau keturis tūkstančius metų (?) tiekia pasauliui margučius. Ten po žeme įrengta didžiulė saldumynų gamykla, kurioje nugaras lenkia daug viščiukų.
Filme „Op“ susiduria kompiuteryje sukurti personažai ir gyvi aktoriai.
Filme „Op“ susiduria kompiuteryje sukurti personažai ir gyvi aktoriai. / Kadras iš filmo

Deja, Velykų Zuikio sūnus ir verslo (bei pareigos) paveldėtojas nenori kaip koks Kalėdų Senelis iki gyvenimo galo dalyti kiaušinius. Jis nori groti būgnais roko grupėje. Todėl pabėga į Holivudą, kur susipažįsta su vietos gyvenime ieškančiu vyruku Fredu (akt. Jamesas Marsdenas). Tai lemtingas susitikimas. Netrukus Fredui kyla mintis tapti… kiaušinių išnešiotoju. O tuo metu Velykų saloje klastingas Velykų Zuikio pavaduotojas Viščiukas (kalbantis Šapro balsu) ruošia sąmokslą. Atrodo, kad artėja grumtynės dėl naujojo Velykų zuikio titulo…

Reziumė

Taip, filmo „Op“ scenarijus iš tiesų kvailas. Į kiškio/zuikio postą pretenduoja žmogus. Jis skirtas spalvingus personažus mėgstančiai, bet į siužetą nesigilinančiai vaikų auditorijai. Mažieji žiūrovai bus patenkinti. Moralas irgi aiškus – jeigu ryžtingai sieksite savo tikslo ir nepasiduosite tėvų įtakai, galite laimėti (bet nebūtinai visada). Daug kas priklauso nuo laimingų arba nelaimingų atsitiktinumų. Štai tiek tos filosofijos.

Techniškai filmas susuktas nepriekaištingai. Didžiajame ekrane sklandžiai bendrauja kompiuteryje sukurti personažai ir gyvi aktoriai. Kažko daugiau tikėtis ir neverta. Noriu įspėti tik dėl vieno dalyko: jeigu eisite pasiklausyti Vytauto Šapranausko įgarsinto Viščiuko, galite nusivilti. Tai nėra pagrindinis personažas, tad ir teksto jam skirta nedaug. Ir kas galėjo pagalvoti, kad kai kam margučių išvežiotojo pareigos gali tapti svajonių darbu. Galbūt tai liudija apie neišlavintą Fredo ir panašių į jį jaunuolių fantaziją?

Faktai

„Op“ („Hop“) JAV, 2011 m., 100 min.
Režisierius Timas Hillas.
Vaidina: Jamesas Marsdenas, Elizabeth Perkins, Davidas Hasselhoffas.
ĮVERTINIMAS 2/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius