Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 26

Kino kodas: „Rio“, arba nereikėjo berniukui padangių žydrų

Didžiausias animacinio filmo „Rio“ koziris ir traukos faktorius – faktas, kad režisierius Carlosas Saldanha kūrė ir filmą „Ledynmetis“. Tai kiek pavojinga reklamos strategija, nes žiūrovai lauks kažko panašaus į minėtą istoriją. Tačiau rezultatas juos gali nuvilti.
Animacinį miuziklą „Rio“ kūrė „Ledynmečio“ režisierius Carlosas Saldanha.
Animacinį miuziklą „Rio“ kūrė „Ledynmečio“ režisierius Carlosas Saldanha. / Kadras iš filmo

Retas ir spalvingas paukštelis – papūga iš Pietų Amerikos per prievartą atsiduria snieguotoje Minesotoje. Laimė, jis patenka į geras nedidelio knygyno savininkės Lindos rankas. Pavadintas Žydrium, patinėlis gyvena ramiai ir saugiai, kaip už krosnies. Be ambicijų ir grandiozinių planų. Deja, vieną dieną į knygyną įsiveržia ornitologas iš Brazilijos vardu Tulio.

Jis įtikina Lindą, kad, norint išgelbėti nykstančią šios rūšies papūgų populiaciją, reikia Žydrių suporuoti su patele Brazilijoje. Neskraidančios papūgos (nebuvo reikalo išmokti) laukia ilga kelionė, kuri, pasiekus tikslą, pavirsta įtemptu trileriu Rio de Žaneire tradicinio karnavalo išvakarėse.

Išvados

„Rio“ yra techniškai be priekaištų sukurtas miuziklas, neišsiskiriantis iš gausybės panašių istorijų apie ekstremalius išbandymus, kuriuos patiria vienoks ar kitoks žvėrelis (kaip, pavyzdžiui, šunelis filme „Boltas“). Na, gal čia daugiau šokių ir dainų – juk istorijos pradžia vyksta Brazilijos džiunglėse, o finalas – karnavalo metu. Veiksmo, grumtynių ir gaudynių filme taip pat netrūksta, bet didžiausia intriga – ar Žydrius išmoks skraidyti.

Kitaip sakant, ar noras išgelbėti į bėdą patekusį draugą įveiks skrydžio baimę. Įsitikinsite, kad draugystė ir meilė iš tikro suteikia sparnus. Taigi, viskas būtų neblogai, bet trūksta gerų pokštų ir kokio nors labai juokingo personažo, prilygstančio Voveriukui su gile „Ledynmetyje“. „Rio“ akivaizdžiai tinka šeimyniniam apsilankymui kine, o to filmo autoriai ir siekė.

Faktai

„Rio“ („Rio“) JAV, 2011  m., 100 min.
Režisierius Carlosas Saldanha.
Įgarsino: Jesse Eisenbergas, Anne Hathaway, Jamie Foxx ir kiti.

ĮVERTINIMAS 2/4 

VIDEO: Animacinis filmas „Rio“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius