Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 02

Kino kodas: „Šerlokas Holmsas: Šešėlių žaidimas“, arba Reaktyvinis detektyvas

Naujajai kino mėgėjų kartai skirtas, iš mirusių prikeltas Šerlokas Holmsas (akt. R. Downey jaun.) yra gan jaunas, žvitrus ir didelis pokštininkas. Kartu su neperskiriamuoju bendražygiu dr. Votsonu (akt. J.Law) antrajame filme jis pradeda kryžiaus žygį prieš didžiausią Europos nusikaltėlį bei intrigantą, genialųjį prof. Moriartį (akt. J.Harris), ketinantį sukelti Pasaulinį karą.
„Šerlokas Holmsas: Šešėlių žaidimas“
„Šerlokas Holmsas: Šešėlių žaidimas“ / Kadras iš filmo
Kadras ia filmo/`erlokas Holmsas: `eaėlių žaidimas
Kadras iš filmo

Tyrimas sudėtingas ir labai pavojingas, todėl spalvingajai porelei, besiblaškančiai po visą Europą, šįkart pravers Holmso brolio Maikrofto ir jaunos čigonės pagalba.

Išvados

Malonu (nors nedažnai pasitaiko), kai antroji filmo dalis pranoksta pirmąją. Tai liudija, kad režisierius mokosi iš savo klaidų arba tiesiog gauna geresnį scenarijų. Tiesa, filmo „Šešėlių žaidimas“ pradžia pernelyg chaotiška, o vargšė Airin Adler, kaip ir pirmajame filme, nepalieka įspūdžio (šis personažas buvo vertas daugiau, nei menko epizodinio vaidmens), bet vėliau situacija pagerėja.

Mat pati istorija parašyta sklandžiau, ji yra aiškesnė. Nors ir dabar dominuoja kompiuterinė grafika, grumtynės, persekiojimai ir įvairaus kalibro ginklai. Režisierius geriau subalansavo turinį su forma, likdamas ištikimas savo stiliui. Pavyzdžiui, jis apdovanojo Holmsą vos ne antgamtiniais sugebėjimais numatyti ateitį.

Kadras ia filmo/`erlokas Holmsas: `eaėlių žaidimas
Kadras iš filmo

O tai praverčia ne tik žaidžiant šachmatais, bet ir prieš lemiamą snukiadaužį. Taigi, „Šešėlių žaidimas“, pasiskolinęs kai kuruos motyvus iš Arthuro Conan Doyle‘io knygos puslapių, skirtas ne klasikos mėgėjams, bet humoro, nuotykių ir patrauklių superdidvyrių, pagerintų vaizdo efektais, ištroškusiems žiūrovams.

Faktai

„Šerlokas Holmsas: Šešėlių žaidimas“ („Sherlock Holmes: A Game of Shadows“) JAV, 2011 m., 125 min.
Režisierius Guy Ritchie.
Vaidina: Robertas Downey jaunesnysis., Jude‘as Law, Jaredas Harris, Noomi Rapace, Stephen Fry, Kelly Reilly ir kiti.
ĮVERTINIMAS 3/4

VIDEO: SHERLOCK HOLMES 2 Trailer 2011 - Official [HD]

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius