-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 05 11

Kino kodas: „Tūnąs tamsoje“ arba astralinis desantas

Namas su vaiduokliais – itin populiari tema, kuriai silpnybę jaučia daug rašytojų bei režisierių. Įskaitant ir talentingą gąsdinimo meistrą Stepheną Kingą (pamenate „Švytėjimą“ arba „Zalės valdą“?). Šie kūriniai visada susilaukia nemenko gerbėjų rato. Tokių knygų parašyta daug, o filmų sukurta gal dar daugiau. Tarp tokių – „Tūnąs tamsoje“.
„Tūnantis tamsoje“
„Tūnąs tamsoje“ / Kadras iš filmo

Tradicinė vidutinė amerikiečių šeima atsikrausto į naują namą. Pirmieji kadrai liudija, kad jame yra kažkokių nelabai matomų gyventojų. Netrukus trijų vaikų motina Renai (akt. Rose Byrne) irgi tą pajunta. Kai jos sūnus Doltonas (akt. Ty Simkinsas) po traumos panyra į keistą komą, moterį ima kankinti itin stiprūs vaizdo ir garso košmarai. Be abejo, reikia kviesti vaiduoklių gaudytojus. Netrukus paaiškėja kraupi tiesa – blogio demonus iš anapus traukia ne namas, o vienas iš naujųjų jo gyventojų. Šeimos galvai Džošui (akt. Patrickas Wilsonas) teks pasiryžti neįprastai ir labai pavojingai gelbėjimo ekspedicijai...

Išvados

Pastaruoju metu dominuoja kruvini skerdynių filmai, tokie kaip „Pjūklas“. Malonu, kad šįkart pamatysime kai ką subtilesnio. Juostos „Tūnąs tamsoje“ autoriai gan išradingai nusprendė mus iš pradžių pavedžioti už nosies. Filmas įsivažiuoja lėtai ir iš pradžių ima žiovulys, tačiau vėliau situacija pasikeičia ir siužeto posūkiai įtraukia. Protarpiais kūnas iš tiesų nueina pagaugais, ir ne tik dėl kraupaus, šaižaus garso takelio. Net keista, kad šio filmo autoriai kūrė primityvųjį „Pjūklo“ ciklą. Pasirodo, kai nori, jie sugeba sutramdyti savo sadistinius polinkius pjaustyti galūnes, dirti odą ar išdurti akis. „Tūnąs tamsoje“ skiriamas klasikinio siaubo mėgėjams, kuriuos intriguoja realaus ir antgamtinio pasaulių susidūrimas, astralinės sielų kelionės į anapus.

Faktai

„Tūnąs tamsoje“ („Insidious“) JAV, 2011 m., 100 min.
Režisierius Jamesas Wanas.
Vaidina: Patrickas Wilsonas, Rose Byrne, Barbara Hershey ir kiti.
ĮVERTINIMAS 2/4

VIDEO: „Tūnąs tamsoje“ / „Insidious“


Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius