Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 19

Kino kodas: „Vanduo drambliams“, arba Kaip grūdinosi veterinaras

Finansų krizės metu dramatiškų istorijų – nors vežimu vežk. Štai viena tokia, tariamai nutikusi XX a. pradžioje JAV. Jūsų dėmesiui – „Vanduo drambliams“.
Filmo „Vanduo drambliams“ žvaigždės – Reese Witherspoon ir Robertas Pattinsonas.
Filmo „Vanduo drambliams“ žvaigždės – Reese Witherspoon ir Robertas Pattinsonas. / Kadras iš filmo

Būsimasis veterinaras Jokūbas (akt. Robertas Pattinsonas) po  tėvų žūties netenka visko ir patraukia, kur akys mato. Taip jis netikėtai atsiduria keliaujančiame cirke, kuriam vadovauja ūmaus būdo, despotiškasis Augustas (akt. Christophas Waltzas). Jokūbas visgi greitai įsitvirtina komandoje ir netgi išsiaiškina, kad cirko dramblys supranta komandas tik lenkiškai. Jaunuoliui į akį krenta daili direktoriaus žmona, cirko artistė Marlena (akt. Reese Witherspoon). Nesunku atspėti, kad šis trikampis nieko gero nežada herojams, bet žiūrovams žada aistringą ir dramatišką finalą.

Reziumė

Įdomus sutapimas, tačiau festivalio „Kino pavasaris“ programoje buvo parodyta drastiška ir net kiek siurrealistinė, Quentino Tarantino stiliaus drama „Baladė liūdnajam trimitui“ apie žūtbūtines dviejų klounų varžybas dėl cirko akrobatės meilės. Sutapimų labai daug, įskaitant laikmetį, meilės trikampį ir demoniškojo klouno – cirko savininko neprognozuojamą charakterį. Puiki proga palyginti Europos kino ir Holivudo požiūrį į cirko užkulisiuose anuo metu vykusias dramas.

Kaip ir galima tikėtis, amerikietiška versija prašmatnesnė, ne tokia šokiruojanti ir labiau pritaikyta masinio žiūrovo skoniui. „Vanduo drambliams“ turi ir vieną esminį kozirį – Ch.Waltzo vaidybą. Aktorius čia talentingai atskleidžia įvairias psichopatinės asmenybės puses ir priverčia patikėti drama žmogaus, kurį, kaip Otelą, valdo vidiniai demonai, iš kurių stipriausi – siekimas dominuoti bet kokia kaina ir pavydas. Kiti aktoriai, įskaitant minėtą dramblio patelę, neblogai jam padeda. Trumpai sakant, nuobodu nebus.

Faktai

„Vanduo drambliams“ („Water for Elephants“) JAV, 2011  m., 120 min.
Režisierius Francis Lawrence’as.
Vaidina: Christophas Waltzas, Reese Witherspoon, Robertas Pattinsonas.
ĮVERTINIMAS 3/4 

VIDEO: „Vanduo drambliams“ / „Water for Elephants“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius