Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 02

Kino kompanijos „Miramax“ turtas parduodamas už 700 milijonų

Išparduodamas visas turtas, priklausęs po trijų darbo dešimtmečių užsidariusiai „Miramax“, rašo „New York Post“. Dabartinis studijos savininkas – kompanija „Walt Disney“ šiuo metu derasi su potencialiais pirkėjais.
Kino kompanija „Miramax“
Kino kompanija „Miramax“ / Logotipas

Derybų dalyviai atskleidžia, kad visas „Miramax“ turtas yra įvertintas 700 milijonų dolerių. Tarp galimų pirkėjų yra kompanija „Summit Entertainment“, kuri susidomėjo galimybe įsigyti daugiau kaip 700 filmų turinčią „Miramax“ filmoteką. Į šią kainą įskaičiuotas ir kino studijos prekinis ženklas.

„Miramax“ filmotekoje yra tokie žinomi filmai kaip „Bulvarinis skaitalas“, „Įsimylėjęs Šekspyras“ ir „Šioje šalyje nėra vietos senukams“, o, analitikų skaičiavimais, kasmetinis pelnas nuo parduotų DVD diskų su studijos filmais ir pelnas iš televizijos reklamos sudaro ne mažiau kaip 300 milijonų. Derybas veda apie dešimt potencialių pirkėjų, pažymi „New York Times“.

Sausio pabaigoje Niujorke ir Los Andžele buvo uždaryti „Miramax“ ofisai, darbo neteko apie 80 darbuotojų. Šešių dar nebaigtų filmų likimas lieka neaiškus.

Kino studiją „Miramax“ 1979 metais įkūrė broliai Harvey ir Bobas Weinsteinai. Ji specializavosi nepriklausomo kino kūrime. 1993 metais studiją nupirko „Walt Disney“. Prieš penkis metus broliai išėjo iš studijos ir įkūrė prodiuserinę firmą „Weinstein Company“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius