-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 19 /2019 03 20

„Kino pavasario“ ir podkasto NYLA diskusijos bei kiti festivalio renginiai

Kovo 21 dieną prasidėsiantis festivalis „Kino pavasaris“ kviečia ne tik į filmus, bet ir į kino žiūrėjimo patirtį praplečiančias diskusijas, kurių organizuojama net dešimt. Specialiuose festivalio pokalbiuose bus plėtojamos užimtumo sindromo, psichinės sveikatos, klimato kaitos, šiuolaikinės tėvystės, žmogaus teisių, politinės ir kitos šiandienos kinui bei pasauliui aktualios temos.
Kino pavasaris 2018
Kino pavasaris 2018 / Organizatorių nuotr.

ERGO kino klubo pokalbiuose ir šiuolaikinių medijų kolektyvo „Nanook“ diskusijose festivalyje rodomus filmus reflektuos pripažinti užsienio kino kūrėjai, mūsų šalies kino kritikai, psichologai, filosofai, reklamos specialistai, žmogaus teisių ir politikos mokslų ekspertai.

Visi festivalio lankytojai kviečiami klausytis diskusijų kino teatre „Forum Cinemas Vingis“. Daugelį pokalbių taip pat bus galima tiesiogiai stebėti „Kino pavasario“ feisbuko paskyroje.

Tiesiogiai kino teatre ir internete

Kovo 22 dieną 18.30 val. ERGO kino klube (prie 1-osios salės, 3-iame aukšte) įvyks pirmasis pokalbis tema Sorry, neturiu laiko“. Ko gero, tai dažniausias atsakymas, kurį šiandien pasakome ir išgirstame. Laiko trūkumo, darboholizmo ir persidirbimo temos atsispindi ir šių metų „Kino pavasario“ programoje. Diskutuojant šiomis temomis, bus stengiamasi atsakyti į klausimus, kokios šio nuolatinio užimtumo sindromo priežastys ir kaip apie tai kalba kino režisieriai.

Kovo 24 dieną 16.00 val. ERGO kino klube filmo „Išgyventi vasarą“ režisierė Marija Kavtaradzė, aktorius Paulius Markevičius ir rengti scenarijų padėjusi psichologė Vaiva Klimaitė plėtos itin aktualią psichinės sveikatos temą.

Kovo 26 dieną 19.30 val. 1-oje salėje po filmo „Antropocenas: žmogaus era“ apie klimato kaitą bei žmogaus santykį su Žeme ir pačiu savimi diskutuos filosofas Kristupas Sabolius, režisierė Rugilė Barzdžiukaitė ir „Auga“ valdybos pirmininkas Kęstutis Jusčius.

Kovo 31 dieną 11.00 val. ERGO kino klubo pokalbyje Ar parsiduoti reiškia pasiduoti?“ dalyvaus filmo „Laukinis“ režisierius Camille Vidal-Naquet ir juostos Džoja autorė Sudabeh Mortezai. Abiejų filmai sukurti remiantis gatvėse savo kūnais prekiaujančių žmonių patirtimis.

Balandžio 1 dieną 19.00 val. ERGO kino klube šiuolaikinės tėvystės iššūkius apžvelgs dramos „Viena diena“ režisierė iš Vengrijos Zsófia Szilágyi ir tinklaraščio šeimai „Ū ilgoji“ autorė Aistė Jūrė.

Balandžio 2 dieną 16.00 val. 9 salėje išlaisvinančio intymumo politikos tema kalbės 2018 metų „Auksinio lokio“ savininkė Adina Pintilie, savo filmu „Neliesk manęs“ supriešinusi Berlyno festivalio kritikus ir žiūrovus.

Balandžio 3 dieną 17.30 val. 3-iame aukšte vyks itin intriguojantis istoriko dr. Bernardo Gailiaus pokalbis su filmo „Putino liudininkai" režisieriumi, Rusijos politinę sistemą kritikuojančiu Vitalijumi Manskiu.

Pokalbiai bus tiesiogiai transliuojami „Kino pavasario“ feisbuko paskyroje. Šie renginiai, išskyrus filmo „Antropocenas: žmogaus era“ seansą, yra nemokami.

Pagrindinis festivalio partneris ERGO taip pat siūlo naudotis filmų rekomendacijų platforma ergo.kinopavasaris.lt, kurioje sudarytos sąlygos kuo paprasčiau išsirinkti, ką žiūrėti festivalyje, ir primena apie „Nenuspėjamo scenarijaus draudimą“: jei likus 24 valandoms iki filmo pradžios žiūrovas supranta, kad dėl nenumatytų priežasčių nebegalės pasinaudoti įsigytais bilietais, užtenka užsiregistruoti ir tie bilietai bus pakeisti į kito seanso bilietus.

Atviri NYLA podkasto pokalbiai

Visiems atviras diskusijas per „Kino pavasarį“ pirmą kartą rengs šiuolaikinių medijų kolektyvas „Nanook“. Jis nuo 2017-ųjų kuria pirmąją profesionalią lietuvišką podkasto NYLA.

„Norisi, kad kinas būtų ne tik žiūrimas, bet ir aptariamas. Šiemet pagal festivalio filmus paruošėme tris diskusijas. Pirmojoje kalbėsime apie naują lietuvišką kino kartą, antrojoje nagrinėsime šiandienę mokslinę fantastiką. Ši tema įkvėpta Claire Denis filmo „Gyvenimas aukštybėse“. Paskutinis pokalbis – apie atgimstantį juodaodžių politinį kiną. Manome, kad tai mažai viešai aptariama tema. Kiek Lietuvoje aktuali rasinė, pilietinių teisių problematika?“, – diskutuoti kviečia NYLA podkasto redaktorius Karolis Vyšniauskas."

Žiūrovams nemokamos diskusijos virs podkasto epizodais, kurie bus publikuojami nyla.lt tinklalapyje. Jų grafikas:

  • kovo 25 dieną 15.00 val. 4 salėje „Nauja Lietuvos kino karta“;

  • kovo 27 dieną 15.00 val. 9 salėje „Ką šiuolaikinė mokslinė fantastika pasako apie mus?“;

  • kovo 29 dieną 15.00 val. 4 salėje „Atgimęs juodaodžių politinis kinas“.

Renginiai lietuvių kino mylėtojams, industrijai ir jaunajai auditorijai

„Kino pavasaryje“ šiemet įvyks net penkios lietuvių ilgametražių filmų festivalinės premjeros, kuriose dalyvaus ir filmų kūrybinės grupės. Tai ypatinga, savita ir įtaigi dokumentika Aistės Žegulytės „Animus Animalis (apie žmones, žvėris ir daiktus) (kovo 22 dieną), Marijos Kavtaradzės kelio filmas „Išgyventi vasarą“ (kovo 23 dieną), Ernesto Jankausko jautri drama „Čia buvo Saša“ (kovo 24 dieną), Artūro Jevdokimovo „Second Hand“ (kovo 27 dieną) ir Rugilės Barzdžiukaitės „Rūgštus miškas“ (balandžio 4 dieną). Pastarasis filmas visoje Lietuvoje uždarys festivalį. Taip pat žiūrovai kviečiami į trumpas lietuvių režisierių premjeras ir konkurso „Studentų filmai“ seansus. Visos lietuvių premjeros pateiktos https://kinopavasaris.lt/lt/programa?p=735.

Kovo 23 dieną 15.45 val. festivalio jaunieji programeriai kviečia į savo filmų rinkinio, kurį bendraamžiams sudarė 17–19 metų amžiaus kinu besidomintys jaunuoliai, pristatymą, vakaro metu koncertuos atlikėjas Free Finga, bus parodyta režisierės Domingos Sotomayor juosta „Per vėlu mirti jaunam“. Plačiau skaitykite https://www.facebook.com/events/602610923536166/

Kovo 26 dieną 17.45 val. per filmo seansą „Antropocenas: žmogaus era“ bus pristatytas filmų rinkinys „Filmai, kurie augina“, vyks anksčiau minėta diskusija apie klimato kaitą. Plačiau skaitykite https://www.facebook.com/events/323322088388460/.

Tradiciškai Vilniuje ir Kaune vyks „Pati trumpiausia naktis“: kovo 23 dieną 22.15 val. kino teatre „Pasaka“, kovo 30 dieną 22.15 val. kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ Vilniuje ir „Forum Cinemas“ Kaune.

Balandžio 2–4 dienomis vyks tradicinis tarptautinis kino industrijos renginys „Meeting Point – Vilnius“, padedantis atrasti, plėtoti ir remti Europos talentus ir kuriamus debiutinius filmus. Akreditaciją galima įsigyti čia: https://kinopavasaris.lt/lt/akreditacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius