Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 30

„Kino pavasario“ uždarymo ceremonijoje apdovanoti geriausi festivalio filmai

Penktadienį „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre, uždarant 23-iąjį „Kino pavasarį“, iškilmigos ceremonijos metu buvo apdovanoti geriausi festivalio filmai.
„Kino pavasario“ apdovanojimų ceremonija
„Kino pavasario“ apdovanojimų ceremonija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Atnaujintoje konkursinėje programoje „Europos debiutas 5000 vertės prizas, kurį įsteigė „Cineuropa“, už „stulbinantį ir subtilų, tuo pačiu elegantišką filmą“, atiteko „Krankliams“ (rež. Jens Assur).

Geriausia konkurso aktore už „stulbinantį vidinį balsą“ tapo Darya Zhovner, suvaidnusi filme „Ankštumas“ (rež. Kantemir Balagov).

Geriausiu aktoriumi už gebėjimą „perteikti gilias emocijas ir nepaprastą charizmą“ tapo Elliottas Crosset Hove, suvaidinęs filme „Žiemos broliai“ (rež. Hlynur Pálmason).

Geriausio režisieriaus apdovanojimas atiteko Bertrandui Mandico, sukūrusiam filmą „Laukiniai berniukai“.

Geriausiu visos konkursinės programos filmu buvo pripažinti „Žiemos broliai“ (rež. Hlynur Pálmason). Filmo kūrėjams atiteko 5000 eurų vertės prizas, kurį įsteigė Vilniaus miesto savivaldybė.

Geriausia „Kino pavasario aktore žiūrovų balsavimu buvo pripažinta Eglė Mikulionytė už vaidmenį Eglės Vertelytės filme „Stebuklas“.

„Tai mano pirmas apdovanojimas už kiną, jeigu ką“, – atsiimdama prizą sakė aktorė, kurią publika palydėjo plojimais.

Šioje kategorijoje taip pat buvo nominuota Airida Gintautaitė, už vaidmenį Giedrės Beinoriūtės filme „Kvėpavimas į marmurą“, bei Elvinos Nevardauskaitės ir David Heinemann filme „Nepalaidotas“ suvaidinusi Severija Janušauskaitė.

Žiūrovų sprendimu, geriausiu „Kino pavasario aktoriumi tapo Valentinas Novopolskis, suvaidinęs filme „Gyvatė“ (rež. Titas Laucius). Aktorius dalyvauti ceremonijoje negalėjo, už jį prizą atsiėmė režisierius.

V.Novopolskis dėl apdovanojimo varžėsi su Sigitu Šidlausku, suvaidinusiu Giedrės Beinoriūtės filme „Kvėpavimas į marmurą“, bei Mantu Jančiausku, vaidinusiu Šarūno Barto filme „Šerkšnas“.

Žiūroviškiausiu šių metų trumpametražiu filmu tapo Rodrigo Sorogoyen darbas „Mama“. Žiūroviškiausiu lietuvišku „Kino pavasario“ filmu tapo Editos Kabaraitės dokumentinis filmas „100 metų kartu“. Žiūrovų simpatijų prizas atiteko animaciniam filmui „Jūsų Vincentas“ (rež. Dorota Kobiela, Hugh Welchman).

Specialusis studentų filmų konkurso žiuri paminėjimas už operatoriaus darbą atiteko filmui „Vytis“ (režisierius ir operatorius Jevgenij Tichonov).

Studentų filmų konkurso apdovanojimas už režisūrą bei 5000 vertės koprodukcija su „Dansu“ kompanija būsimam filmui atiteko Titui Lauciui, sukūrusiam filmą „Gyvatė“. Žiuri apdovanojimą skyrė už „puikią aktorių vaidybą ir nuostabų scenarijų“.

„Ačiū komandai, ačiū tiek studentams, tiek profesionalams, nes visi dirbo nemokamai. <...> Ačiū „Kino pavasariui“ už galimybę būti matomiems. Ir didžiausias ačiū žiūrovams, kurie eina į trumpametražių lietuviškų filmų programas, tai yra nerealu“, – atsiimdamas apdovanojimą sakė T.Laucius

Geriausio studentiško filmo apdovanojimas ir 1000 eurų prizas už taupias metaforas ir „sugebėjimą minimaliomis priemonėmis kine užčiuopti laiką“ atiteko Emilijos Juzeliūnaitės filmui „Mono No Aware“.

Trumpametražių filmų konkurse specialųjį žiuri paminėjimą pelnė Rémi Allier darbas „Mažos rankos“. Geriausiu trumpametražių filmų programos darbu buvo pripažinta Lauryno Bareišos „Pirtis“.

„Norėčiau labai padėkoti festivaliui, nes man „Kino pavasaris“ siejasi su kinu jau dešimt metų, visi geriausi filmai čia pamatyti“, – sakė L.Bareiša, atsiimdamas prizą.

Tarptautinės kino kritikų asociacijos FIPRESCI prizas atiteko filmui „Kapitonas“ (rež. Robert Schwentke) už „puikiai atskleistą karo absurdą“.

Po apdovanojimų ceremonijos susirinkę svečiai galėjo pamatyti dokumentinį Mindaugo Survilos filmą „Sengirė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius