-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 01

„Kino pavasaris“ į Lietuvos kino teatrus atnešė kitokias komedijas

Ketvirtadienio vakarą atidarytas 21-asis Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ šiandien pakvietė į pirmąjį komedijų seansą – žiūrovai pamatė danų juodo humoro filmą „Vyrai ir viščiukai“. Iš viso per ateinančias dvi savaites festivalyje bus rodomos šešios išskirtinės komedijos.
Aistis Mickevičius
Aistis Mickevičius / „Kino pavasario“ organizatorių nuotr.

„Pristatau jums komedijų programą. Todėl prašyčiau rimties ir susikaupimo“, – į sausakimšai užpildytą didžiausią Vilniaus kino teatro „Forum Cinemas Vingis“ salę kreipėsi aktorius Aistis Mickevičius.

Tai nebuvo tik Balandžio 1-osios pokštas – „Kino pavasario“ komedijos yra kitokios nei įprasta matyti Lietuvos kino teatruose. Humoras jose – daug specifiškesnis, o atrinkti filmai suteikia ne tik pramogą, bet yra ir kino meno pavyzdžiai.

Pristatau jums komedijų programą. Todėl prašyčiau rimties ir susikaupimo, – į sausakimšai užpildytą didžiausią Vilniaus kino teatro „Forum Cinemas Vingis“ salę kreipėsi aktorius Aistis Mickevičius.

Filmus pristatė „Kino pavasario“ meno vadovė Santa Lingevičiūtė, iš kiekvieno komedijų programos filmo išrinkusi atskirus dialogus, kuriuos perskaitė publikai. „Jei nebus juokinga – reiškia, filmas ne jums“, – ironiškai tarė ji.

Komedija, tapusi hitu Danijoje

Programą atidariusi juosta „Vyrai ir viščiukai“ (orig. „Men & Chicken“) pasakoja apie du brolius (vieną iš jų vaidina neatpažįstamai pasikeitęs „Hanibalas“ – Madsas Mikkelsenas), kurie iš mirštančio tėvo sužino, jog šis niekada nebuvo jų tėvas. Broliai išvyksta ieškoti giminės šaknų į atokią salą, kur supranta, kad jų šeimos istorija gerokai sudėtingesnė.

Filmo režisierius Andersas Thomasas Jensenas, Lietuvoje puikiai žinomas už filmą „Adomo obuoliai“, naujoje savo komedijoje supina skandinavišką humorą, genetinius eksperimentus, Darviną ir Bibliją. Danijoje filmas tapo hitu, kurį jau pamatė keli šimtai tūkstančių žiūrovų.

VIDEO: MEN & CHICKEN Trailer | Festival 2015

Filmai, sujungiantys skirtingus žanrus

„Vyrai ir viščiukai“ kartu yra ir drama, ir netgi siaubo filmas. Būtent tokias komedijas – laužančias žanrų ribas, priverčiančias ne tik juoktis, bet ir mąstyti, į Lietuvos kino sales atneš „Kino pavasaris“.

Į komedijų programą įtrauktas geriausiu Roterdamo festivalio filmu išrinktas „Radijo svajonės“ („Radio Dreams“), kultinės britų aktorės Maggie Smith („Dauntono abatija“, „Haris Poteris“) naujasis filmas „Dama furgone“ („The Lady in the Van“), anūkės, kuriai reikia pasidaryti abortą ir jos senelės santykius nagrinėjanti „Močiutė“ („Grandma“).

VIDEO: Grandma Official Trailer 1 (2015) - Lily Tomlin, Julie Garner Movie HD

Taip pat komedijų programoje – rusiškus naujamečius filmus parodijuojanti „Ozo šalis“ („The Land of Oz“), Rusijos kino festivalyje „Kinotauras“ apdovanota už geriausią scenarijų ir gavusi Rusijos kino kritikų gildijos prizą. Į programas įtraukas ir „Šneideris prieš Baksą“ („Schneider vs. Bax“): komedija – veiksmo filmas, patiksianti Emilio Vėlyvio filmų gerbėjams.

VIDEO: Filmo „Ozo šalis“ anonsas

Komedijų programos filmus žiūrovai galės pamatyti Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje iki pat festivalio pabaigos balandžio 14 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius