Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 23

„Kino pavasaris“ Kroatijoje dalinsis patirtimi su Europos ir JAV kino festivaliais

Liepos 24-26 dienomis Kroatijoje „Kino pavasario“ atstovai kartu su kolegomis iš JAV, Švedijos, Vokietijos, Škotijos, Kroatijos ir Airijos dalinsis festivalių organizavimo patirtimi. Lietuviai ne tik skaitys pranešimus Motovuno kino festivalio metu vyksiančiuose tarptautiniuose mokymuose, bet ir susipažins su naujausiais jaunųjų Kroatijos kino režisierių darbais.
Motovuno filmų festivalis
Motovuno filmų festivalis / Festivalio "Kino pavasaris" nuotr.

Pasidalinti žiniomis apie darbą su festivalių privačiais rėmėjais Vilniaus tarptautinį kino festivalį pakvietė D.Britanijos nepriklausomo kino biuras „Independent Cinema Office“, kuris Kroatijoje jau trečius metus organizuoja mokymus „Developing Your Film Festival“. Čia pasisemti žinių atvyksta apie 40 kino festivalių atstovų iš 18 Europos šalių bei JAV.

„Paskutiniu metu, be kitų sričių, daug dėmesio skiriame rinkodarai bei darbui su rėmėjais, siekdami pagerinti festivalio organizavimo kokybę iki jubiliejinių – 2015 metų. Kvietimas dalyvauti šiame tarptautiniame renginyje – ne tik festivalio įvertinimas, bet ir puiki proga užmegzti ryšius su kitų šalių festivaliais, kurie ateityje gali būti naudingi Vilniui“, – teigia festivalio „Kino pavasaris“ vystymo vadovas Mindaugas Morkūnas.

Pasak M.Morkūno, tai, kad didžiausio Lietuvos kino festivalio komandos nariai kviečiami skaityti pranešimus tokiuose mokymuose, dar kartą patvirtina, kad Vilniaus tarptautinis kino festivalis yra laikomas vienu iš labiausiai augančių bei dėmesio vertų festivalių Rytų Europoje.

Tarptautiniai mokymai vyks nedideliame Motovuno miestelyje, kuriame gyvena iki 800 žmonių, o festivalio metu čia apsilanko net 20 000 žiūrovų, kurie įsikuria kalno papėdės eko-kempinge. Anot „Kino pavasario“ atstovų, tai puikus pavyzdys, kaip kino festivalis atgaivino miestelio gyvenimą. Čia įsikūrė viešbučiai, parduotuvės, atsidarydavusios anksčiau kartą per savaitę, dabar veikia kasdien, o nedidelis restoranas „Mondo Konoba“ jau liaupsinamas „The New York Times“ apžvalgose. Šiais metais 16-ą kartą vyksiantis Motovuno festivalis užaugino ne vieną kino festivalių organizatorių, kurių Kroatijoje šiandien priskaičiuojama iki 100.

Didžiausio kino festivalio Lietuvoje atstovai neslepia, kad taip pat siekia „Kino pavasarį“ užauginti ne tik iki vieno įtakingiausių bei svarbiausių kino festivalių savo regione, bet ir paversti tikru traukos centru, į kurį plūstų kino gerbėjai ne tik iš įvairių šalies miestų, bet ir kaimyninių ar tolimesnių užsienio valstybių.

Šiuo metu festivalio „Kino pavasaris“ komanda vieši didžiausiame Kroatijos kino festivalyje, kuris jau 60-ą kartą vyksta Puloje. Sekite naujienas: www.kinopavasaris.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius