-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 18

Kino teatras „Pasaka“ vaišins žiūrovus „Stiklainiu uogienės”

Jau šį savaitgalį, lapkričio 21-22 dienomis, kino teatre „Pasaka“ atsiras naujas paslaptingas kampelis, kuriame lankytojai galės paskanauti gardžios uogienės bei išgirsti atsakymą į filosofinį-egzistencinį klausimą „Kas gi ta meilė?“ arba... atsakyti į jį patys. Naujos gyvybės ir pramogų į kino teatrą įneš režisierė Ramunė Čekuolytė-Che, lapkričio 23 dieną pristatanti savo pirmąjį pilnametražį vaidybinį filmą, sukurtą minimaliomis lėšomis ir be valstybinių fondų paramos – dramą apie meilę, romantišku pavadinimu „Stiklainis uogienės“.
Filmas „Stiklainis uogienės”
Filmas „Stiklainis uogienės”. / Kadras iš filmo

V Druskininkų teatro festivalyje pristatytas ir Europos šalių kino forume „Scanorama“ šmėkštelėjęs filmas pagaliau taps prieinamas kiekvienam žiūrovui, norinčiam stebėti lietuviškas aistras. Režisierė nusprendė įsigilinti į meilės trikampio problematiką: dvi žavios moterys myli tą patį vyrą ir kuria su juo šeimą, tačiau viena iš jų vis tiek lieka meilužė, o vyras negali apsispręsti, kas svarbiau ir kuri šeima jam tikresnė.

„Mano istorija – dažnai pasitaikanti gyvenimiška situacija. Esu girdėjusi ne vieną istoriją apie išduotas žmonas ir abejojančius, nepasitikinčius savimi pusamžius vyrus, beviltiškai įsimylėjusius jaunas meilužes. Labiausiai tokiose situacijose kenčia vaikai. Man tai nepriimtina. Todėl ir norėjau parodyti šią istoriją iš vidaus, kad žiūrovas pats galėtų herojus teisti arba išteisinti“, – pasakoja filmo režisierė Ramunė Čekuolytė-Che.

„Meilė turėtų būti kiekvienoje akimirkoje <...> Jei prarandi darbą, sveikatą, meilė vis tiek gali uždegti <...> Tai yra taip svarbu kaip ir rytinis pabudimas”. Tai citatos iš R. Čekuolytės filmo, kuriame siužetinę liniją sustabdo išmoningai sugalvoti intarpai, gražiai įvedantys į kitą filmo etapą, atliekantys epigrafo funkciją prieš naują epizodą. Kas yra meilė? Ar galima atleisti už išdavystę, jei tikrai myli? Ar meilė gali tiesiog baigtis? Galbūt „Stiklainis uogienės“ padės atsakyti į šiuos klausimus.

Filme vaidina Edita Užaitė, Romas Ramanauskas, Dalius Skamarakas, Petras Lisauskas, Rasa Marazaitė ir kiti.

R.Čekuolytės-Che filmo „Stiklainis uogienės“ premjera kino teatre „Pasaka“ lapkričio 23 dieną, 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius