-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 25

Kino teatre „Pasaka“ režisūrinis Drew Barrymore debiutas „Riedėk“ (video)

Kino pasaulyje debiutuoja visiems puikiai žinoma aktorė Drew Barrymore – tik šį kartą ji imasi režisieriaus iššūkių, teigiama kino teatro „Pasaka“ pranešime spaudai. Į komandą pasikvietusi paaugliškai išdykusias aktores, o pagrindiniam vaidmeniui pasirinkusi aktorę Ellen Page, kuri žiūrovus sužavėjo savo nėščios paauglės vaidmeniu filme „Juno“, D. Barrymore pristato riedučių rugtynių filmą „Riedėk“.
Drew Barrymore
Drew Barrymore / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Filmuose apie sportą beveik klasika yra tapusi siužetinė linija apie nevykėlių komandą dėl vienokių ar kitokių priežasčių išsiveržiančią į sporto pasiekimų aukštumas. Tačiau Drew Barrymore imdamasi tarsi klasikinės istorijos apie sportą kalba ir apie kitas kiekvienam jaunam žmogui rūpimus klausimus – kaip surasti savo gyvenimo kelią ir kaip su juo suderinti apinkinių keliamus lūkesčius, kokia yra pirmoji meilė ir kiek nuožmus turi būti sporte ir gyvenime.

Filmo „Riedėk“ siužetas sukasi apie septyniolikmetę herojė Bliss Cavendar, kuri auga nepatenkinta mažo Teksaso valstijos miestelio gyvenimu.

Filmo „Riedėk“ siužetas sukasi apie septyniolikmetę herojė Bliss Cavendar, kuri auga nepatenkinta mažo Teksaso valstijos miestelio gyvenimu. Motinos vedama ji nuolat dalyvauja grožio konkursuose, nors šie Bliss nekelia jokio malonumo. Visa tai ji daro tik iš meilės mamai, tačiau čia ir iškyla didžiausia jos gyvenimo dilema: kaip pateisinti kitų žmonių lūkesčius ir kartu suprasti, kas iš tiesų esi. Ir visa, ko Bliss iš tikrųjų nori – tai ištrūkti iš savo miestelio.

Galimybė pasitaiko, kai Bliss rankose atsiduria skrajutė, kviečianti į Riedučių rungtynes, ir kai Bliss joms pasiryžta. Riedučių sportas Jungtinėse Amerikos Valstijose visgi nėra toks naivus ir romantiškas, kaip būtų galima įsivaizduoti – rungtynės, į kurias patenka Ellen Page herojė yra nuožmios ir agresyvios, merginos čia nevengia kibti viena kitai į plaukus, atstatyti alkūnes iš paskos važiuojančioms važiuojančioms varžovėms ar į darbą paleisti kumščius.

„Riedučių varžybos yra agresyvus sportas, bet aš juo labai mėgavausi. Kartais labai gera merginai pajusti tam tikrą kontroliuojamą agresiją. Aš nesu agresijos šalininkė, bet filmo kontekste ši agresija yra išlaisvinanti ir suteikianti galią, tačiau jau iškart po rungtynių visi draugiškai susirenka tiesiog išgerti alaus ir pasimėgauti draugija“, – interviu su The Guardian teigė Ellen Page. Filme ryškus moteriškos jėgos ne tik fizine prasme demostravimas siejasi ir su aktorių gyvenimais – pačios Ellen Page pažiūros yra itin feministinės. Kaip ir filme, savo asmeniniame gyvenime ji puikiai suderina savo „kietąją“ ir „švelniąją“ puses.

Filmo „Riedėk“ scenarijus yra paremtas Shauna Cross romanu „Derby Girl“, išleistu 2007 metais. Romano autorė taip pat parengė ir scenarijų filmui. Shauna Cross savo herojėmis pašėlusias ir argesijos nevengiančias moteris pasirinko neatsitiktinai – Los Angele ji pati dalyvauja riedučių varžybose. Todėl trijų laisvos sielos moterų komanda, kurią sudaro Drew Barrymore, Shauna Cross ir Ellen Page, žada veržlią ir stiprią kino istoriją.

VIDEO: Whip It - Official Theatrical Trailer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius