Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 24

Kino teatruose pradedamas rodyti filmas „Dogman“  – arši šunų kirpėjo kova su blogiu

21 apdovanojimas, tarp kurių – 2 Kanų kino festivalio, 8 Italijos kino kritikų ir 3 Europos kino akademijos įvertinimai. Tiek įvertinimų jų jau turi naujausias Matteo Garrone filmas „Dogman“ (2018). Kanus sužavėjusi istorija apie paprastą šunų kirpėją, išdrįsusį pasipriešinti miestelio banditui, Lietuvos kino teatruose pradedama rodyti nuo vasario 1 d., rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš filmo „Dogman“
Kadras iš filmo „Dogman“
Temos: 1 Kinas

Tikra istorija

Kultinio mafijos epo „Gomora“ (Gomorra, 2009) režisierius M. Garrone naujausiam filmui įkvėpimo sėmėsi iš tikros istorijos, įvykusios 9-ojo dešimtmečio Romos priemiesčiuose. 1988 m. Italiją apskriejo žinia apie žiauriai įvykdytą žmogžudystę. Šunų kirpėjas Pietro De Negri savo salone nužudė buvusį boksininką, su kuriuo kartu vartodavo kokainą. Šis nusikaltimas į Italijos istoriją įėjo kaip žiauriausia žmogžudystė po Antrojo pasaulinio karo. Auka prieš mirtį buvo kankinama, kūnas rastas supjaustytas dalimis.

„Manęs šis nusikaltimą išgarsinęs istorijos aspektas nedomino, todėl filme nusprendžiau sekti pagrindinio veikėjo pėdomis. Filmavimo pabaigoje tikrosios istorijos buvo likę labai mažai. Visos filmo scenos buvo filmuojamos paeiliui, todėl Marcello sekė veikėjo kelionę kartu su manimi. Mums tai buvo natūralus sprendimas – pakeisti įvykio elementus ir pasukti siužetą nauja linkme“, – apie filmą pasakoja režisierius.

Kadras iš filmo „Dogman“
Kadras iš filmo „Dogman“

Neprofesionalaus aktoriaus talentas

Prieš tapdamas geriausiu Europos aktoriumi, Marcello Fonte dirbo prižiūrėtoju socialiniame centre, kuriame buvę kaliniai repetuodavo spektakliams. Likus kelioms dienoms iki aktorių atrankos, vienas iš buvusių kalinių mirė ir Marcello užėmė jo vietą pasirodyme. Nelaimingo atsitiktinumo dėka jį pastebėjo režisierius, susižavėjęs jo natūralumu.

„Manau, Marcello į šį projektą atnešė humaniškumo. Jo natūralus komiškas priėjimas prie vaidmens man priminė komiką Busterį Keatoną. Šiuo filmu taip pat norėjome pagerbti nebylųjį kiną, didžiuosius tos epochos aktorius Keatoną ir Chapliną, tai ypač atsispindi pirmoje dalyje, kur veikėjas žaidžia su šunimis ir stengiasi būti mylimas bendruomenės ir savo dukters. Tai mums buvo svarbu, kadangi Marcello šiai tamsiai istorijai atnešė šviesos“, – pagyrų naujajai žvaigždei negailėjo M. Garrone. Aktorius M.Fonte pernai gegužę Kanų kino festivalyje, o gruodį – Europos kino apdovanojimų ceremonijoje buvo pripažintas geriausiu 2018-ųjų metų aktoriumi.

Kanai įvertino ir filmo šunis

Kanų kino festivalyje M. Fonte nebuvo vienintelis už vaidybą įvertintas filmo aktorius. Nuo 2003 m. kino kritikai festivalyje apdovanoja geriausią vaidmenį atlikusį šunį arba šunų grupę. Juodos spalvos odinis antkaklis su užrašu „Dog Palm“ per pastaruosius metus buvo įteiktas anglų buldogei Neli iš Jimo Jarmuscho filmo „Patersonas“ bei filme „Artistas“ suvaidinusiam Ugiui.

Šunų pasirodymu sužavėta žiuri praėjusiais metais apdovanojimą skyrė filmo „Dogman“ komandai. Šis garbingai buvo įteiktas vienai iš Marcello kirpyklos klienčių, čihuahua Džojai. Beje, nors filme yra ne viena brutali scena, svarbu pažymėti, kad nei vienas keturkojis filmuojant „Dogman“ nenukentėjo.

VIDEO: Filmo „Dogman“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius