Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 16

Klaipėdoje svečiuosis latvių kino garsenybė

Šeštadienį, 16 val., Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į Latvijos Nepriklausomybės dienai skirtą vakarą. Jo metu bus rodomas latvių kino įžymybės Janio Streičo režisuotas meninis filmas „Rudolfo palikimas“.
Akimirka iš filmo „Rudolfo palikimas“.
Akimirka iš filmo „Rudolfo palikimas“. / Kadras iš filmo
Temos: 1 Latvija

Latvijos Nepriklausomybės diena švenčiama lapkričio 18 d. Šiai dienai paminėti Klaipėdos Etnokultūros centras, Klaipėdos universitetas kasmet organizuoja įvairius latvių kultūrai skirtus renginius – tautodailininkų parodas, leidinių pristatymus, folkloro vakarus, skaitymus, koncertus. 

Šiemet Etnokultūros centras kviečia į Latviją garsinančio filmo „Rudolfo palikimas“ seansą bei susitikimą su garbingais svečiais: garsiausiu latvių kino režisieriumi, scenaristu, rašytoju ir tapytoju J.Streiču bei Latvijos ambasadoriumi Lietuvoje Martiniu Virsiu. 

J.Streičas kino pasaulyje išgarsėjo dar sovietmečiu. Lietuvių žiūrovai galbūt pamena jo televizijos filmą „Teatras“ su Vija Artmane ir Ivaru Kalniniu, juostas „Svetimos aistros“, „Rudens svajos“.

Menininko kūrybinėje biografijoje – daugiau nei 20 filmų. Pats režisierius geriausiu kūriniu laiko filmą „Svetimos aistros“, o didžiausios žiūrovų meilės sulaukė „Joninių nakties spalvos limuzinas“, „Teatras“ ir  „Žmogaus vaikas“. Pastarasis, pastatytas režisieriaus gimtąja latgalių kalba, apdovanotas ne viename tarptautiniame festivalyje.

Filmo „Rudolfo palikimas“ premjera Latvijoje įvyko pernai. Bilietai į šį filmą buvo  graibstyte graibstomi – prie visų šalies kino teatrų driekėsi eilės.  

Etnokultūros centre šis filmas bus rodomas su  lietuviškais subtitrais.

Lietuva J.Streičui – ne tik kaimynų žemė, kurioje daug kolegų ir draugų. Su ja kino meistrą sieja ir šeimos ryšiai – duktė Viktorija Streiča yra Kauno Muzikinio teatro dainininkė, o žmona kilusi iš Dzūkijos, kur menininkas leidžia vasaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius