Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 01

Kreivi filmai Vilniaus žiūrovams pristatys kitokį gyvenimą

Rugsėjo 8 – 9 dienomis vilniečiai antrą kartą kviečiami į nemokamus filmų, skirtingai pristatančių visuomenės problemas, seansus Vilniaus mokytojų namų kiemelyje. Apie kitokį gyvenimo būdą, išskirtines žmonių istorijas ir visuomenės vertybes pasakojantys festivalio „drag-on-fly“ filmai bus rodomi ir šiemet.
Kadras iš filmo
Kadras iš filmo

Antrą kartą rengiamas festivalis „drag-on-fly“ ir vėl tikisi sulaukti subtilių ir kitokių kino istorijų mėgėjų. Šiemet renginio organizatoriai filmų programą padalijo į dvi ryškias kryptis – skandinavišką ir prancūzišką kiną.

„Norą prisidėti prie kitokio kino seansų parodė ir renginio draugai Šiaurės šalių ministrų tarybos biuras „Norden“ ir „Prancūzų kultūros centras“. Abi organizacijos labai noriai rinko „kreivoko“ kino pavyzdžius ir padėjo sudaryti kino seansų programą“, – pasakojo festivalio koordinatorė Viktorija Jaksebagaitė.

Per dvi dienas Vilniaus mokytojų namų kiemelio lankytojai nemokamai pamatys tris filmus. Rugsėjo 8 d. 21 val. didžiajame ekrane išvysime švedų režisieriaus Roy Andersson juostą „Tu gyvendamas džiaukis“. Filmas, kurtas net 7 metus, pasakoja apie žmonijos didybę ir niekingumą, džiaugsmą ir liūdesį, jos pasitikėjimą savimi ir nerimą, jos troškimą mylėti ir būti mylima. Juosta jau spėjo susišluoti krūvą apdovanojimų, buvo nominuota „Oskaro“ apdovanojimui ir turi ne mažą būrį gerbėjų Lietuvoje.

Tą patį vakarą žiūrovai išvys ir švedo Ruben Östilund juostą „Gitaristas mongolidas“. Šis filmas – tai tikra švediška charakterių mišrainė: nuo dvylikamečio, kuriančio ir atliekančio pankroko dainas, iki linksmų vyriškių, kurių pagrindinis užsiėmimas – žaidimas „Rusiška ruletė“. Filmas 2005 metais tapo Maskvos kino festivalio geriausiu filmu.

Antrą ir paskutinį festivalio vakarą žiūrovai išvys neabejotiai skandalingą ir šokiruojantį prancūzų filmą „Gimę 68-aisiais“. Revoliucingame ir dramatiškame filme sekamas vienos prancūzų šeimos gyvenimas nuo 1968 m. iki 2007 m. – dvi kartos keturis dešimtmečius gyvenančios bei kuriančios savo šeimos ir kartu visos Prancūzijos istoriją. Veiksmas prasideda 1968 m. hipiškoje komunoje, į kurią kraustosi laisvės pasiilgęs jaunimas iš Paryžiaus. Antroji filmo dalis pasakoja tų pačių herojų ir jų atžalų istoriją po 20 metų politinių ir socialinių pokyčių. Juostoje vaidna prancūzų modelis Laetitia Casta.

„Tikimės, jog jau antrus metus žurnalo „Pravda“ organizuojamų filmų seansų žiūrovai nenusivils programa, kuri, neabejojame, sukels diskusijas, vers susimąstyti apie šiuolaikinės visuomenės vertybes, galbūt net sulauks prieštaringų vertinimų“, – apie festivalio programą pasakojo festivalio koordinatorė Viktorija Jaksebagaitė.

Festivalio „drag-on-fly“ nemokami kino seansai vyks rugsėjo 8 – 9 dienomis, Vilniaus mokytojų namų kiemelyje. Filmų pradžia – 21 val. Visi filmai rodomi originalo kalba su subtitrais anglų kalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius