-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 20

Kuri kino juosta taps geriausiu metų lietuvišku filmu?

Ryškiausi Lietuvos kino padangės įvykiai, režisieriai, aktoriai ir juostos išrenkami bei sveikinami kasmet vykstančiuose „KINFO apdovanojimuose“. Likus vos kelioms savaitėms iki renginio paaiškėjo visų 11 apdovanojimų kategorijų finalininkai. Geriausiu metų vaidybiniu filmu pretenduoja tapti trys juostos – „Dėdė, Rokas ir Nida“, „Problemų tvarkytojas“ ir „Sangailės vasara“.
Pretendentai į Lietuvos metų vaidybinį filmą
Pretendentai į Lietuvos metų vaidybinį filmą / Kinfo.lt nuotr.

„KINFO apdovanojimus“ galima pavadinti ir visuomenės balsu, nes tik žiūrovu balsavimas nulemia tai, kas tampa geriausiais. Pristatome jums tris filmus, kurie pretenduoja tapti šių metų geriausiuoju.

„Dėdė, Rokas ir Nida“

„Dėdė, Rokas ir Nida“ – tai pilna nuotykių romantinė komedija, kurios veiksmas mus nukelia į gražiausią Lietuvos kampelį – Nidą. Čia gyvena Gintaras, buvęs vienas geriausių Pabaltijo šalių buriuotojų, kuris po nelaimingo atsitikimo jūroje atsiribojo nuo jos, buriavimo ir paties savęs.

Tačiau jo gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis, kai vieną dieną Gintaras sulaukia brolio skambučio. Brolis prašo vasarai priimti sūnėną Roką, kuris, anot jo, yra pasukęs gyvenimo klystkeliais, tikėdamasis, jog atostogos Nidoje sugrąžins jaunuolį į doros kelią. Keliaudamas į Nidą Rokas sutinka savo gyvenimo meilę, dėl kurios vėliau jam tenka gerokai pakovoti.

VIDEO: Dėdė, Rokas ir Nida (2015) oficialus anonsas

„Problemų tvarkytojas“

Taikus mažas miestelis. Ginklų laikymo įstatymai čia itin griežti, o tvarka – pavydėtina. Tačiau netikėtas mero sūnaus pagrobimas atskleidžia tikrąsias kortas – ne viskas čia taip gerai, kaip atrodo.

„Problemų tvarkytojas“ – tai ironiška veiksmo komedija, persunkta jauno režisieriaus savitu žvilgsniu į humorą, komedijos žanrą, mažo miesto gyventojų kuriamus stereotipus ir visą kinematografiją. Itin mažo biudžeto filmas stebina kūrybiniais sprendimais ir unikaliu stiliumi. Filme žiūrovas ras absurdo ir pasakos elementų, jis paprastu, komišku keliu vedamas siužeto posūkiais.

VIDEO: Problemų Tvarkytojas trailer

„Sangailės vasara“

„Sangailės vasara“ pasakoja apie dvi paaugles merginas – jų išgyvenimus brandos periodu, seksualumo ieškojimus ir savo baimių įveikimą. Juostoje kalbama apie sunkius paauglystės išgyvenimus, tačiau tai daroma šiltai ir vasariškai. Režisierė lengvais potėpiais perduoda veikėjų jausmus, sukeldama plačią įspūdžių amplitudę, kuri padeda intuityviai suvokti Sangailės išgyvenimus.

Pagrindinė filmo herojė Sangailė įsimyli, stoja akistaton su baimėmis bei išskrenda tolyn iš paaugliško pasaulio. Juostoje gausu kontrastų ir priešingybių: tiek kadrų kaitoje, tiek veikėjų charakteriuose. Sangailė – tyli, nerangi, susikausčiusi mergina, skausmą bandanti malšinti žalodama save. Jos sutikta draugė Austė – gyvybinga, guvi, žvitri bendraamžė, dėl kurios užsispyrimo merginos pradeda bendrauti.

VIDEO: Lietuviškas filmo „Sangailės vasara“ anonsas

Balsuoti už  geriausią metų kino filmą ar išreikšti savo nuomonę dėl kitų nominacijų galite spustelėję čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius