2018 03 26

Lietuviška „Sengirė“ savo neįprasta forma žavi tarptautinę auditoriją

Antrasis Mindaugo Survilos filmas „Sengirė“ tęsia sėkmingą kelionę po tarptautinius festivalius. Pasaulinę premjerą pradėjęs prestižiniame IDFA festivalyje, šį kartą filmas įtrauktas į didžiausio dokumentinio filmų festivalio Skandinavijos regione CPH:DOX programą.
„Pietų metas“
„Pietų metas“ / Projekto partnerio nuotr.
Temos: 1 Kinas

„Sengirė“ įtraukta į specialią festivalio programą CPH:SCIENCE, skirtą specialiai atrinktiems filmams, nagrinėjantiems su mokslu ir technologijomis susijusias temas. Į šią programą atrenkami dokumentiniai filmai ir medijos projektai, kurie kūrybiškai ir įdomiomis formomis kalba apie mokslines temas. Programos sudarytojų nuomone, Mindaugo Survilos dokumentinė poema yra vertinga ne tik menine, bet ir moksline prasme, nes skatina atkreipti dėmesį į išlikusius seniausius miškus ir juose gyvenančius gyvūnus.

„Toks festivalio organizatorių sprendimas iš pradžių mane nustebino. Juk filme nėra jokio užkadrinio balso, kuris kalbėtų apie gamtosaugines ar mokslines problemas. Labai džiaugiuosi, kad tai, ką norėjau perduoti vaizdu – rūpestį gamta – pasirodo galima pajausti ir be jokių žodžių”, - pasakoja režisierius M. Survila.

VIDEO: Filmo „Sengirė“ anonsas

Po filmo premjeros Danijoje, vienas iš festivalio organizatorių Lars Rønnow Torp neslėpė savo nuostabos: „Tiesą sakant aš niekada gyvenime netikėjau, kad filmas be žodžių, be muzikos gali taip įtraukti. Puikiai nufilmuotas, puikus garso takelis. Absoliučiai fantastiškas filmas!“

Dokumentinės juostos režisierius Mindaugas Survila labai džiaugiasi tarptautiniu pripažinimu, tačiau teigia, kad jam didžiausias ir svarbiausias įvertinimas Lietuvos auditorijos susidomėjiimas. „Filmą kūrėm ne užsieniečiams, bet, visų pirma, lietuviams apie Lietuvos miškus. Labai nekantriai laukiu pirmųjų žiūrovų reakcijų į filmą“, - sako režisierius.

Nuo 2003 metų CPH:DOX festivalis greitai augo ir tapo vienu didžiausiu Europos dokumentinių filmų renginiu, pritraukiančiu labai įvairaus žanro filmus. Festivalį per 11 dienų aplanko beveik 100 000 žmonių.

Projekto partnerio nuotr./„Sengirėje“ užfiksuoti geram kadrui kartais prireikdavo kelių metų
Projekto partnerio nuotr./„Sengirėje“ užfiksuoti geram kadrui kartais prireikdavo kelių metų

Filmui „Sengirė“ taip pat suteikta garbė būti „Kino pavasario uždarymo filmu. Lietuvoje dokumentinę poemą bus galima patirti daugelyje Lietuvos kino teatrų nuo kovo 29 dienos.

Plačiau apie filmą galima rasti filmo tinklalapyje bei socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius