-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 05

Lietuvoje gimsta fantastinis švedų kino filmas – pasaka „Karališkieji brangakmeniai“ (nuotraukos)

Jau antras mėnesis Vilniuje ir Vilniaus apylinkėse filmuojama nauja švedų kino juosta „Karališkieji brangakmeniai“. Antradienio vakarą „Utenos ledo arena“ virto pasaulio ledo ritulio čempionato finalo vieta, o šimtai statistų – audringais sirgaliais, kurie jau kitą vasarą galės pamatyti save didžiuosiuose kino ekranuose per šio filmo premjerą.
Vilniuje filmuojamas švedų pilnametražis filmas „Karališkieji brangakmeniai“
Vilniuje filmuojamas švedų pilnametražis filmas „Karališkieji brangakmeniai“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Švedų kompanijos „Filmlance“ prodiuseris Leifas Mohlinas, ledo arenoje stebėdamas audringą filmavimą, pasakojo, kad būsimas filmas bus fantastinė pasaka apie mergaitę Fragancią, gyvenančią nedideliame mieste.

„Tai – fantastinis ir kartu fantastiškas filmas apie jauną merginą, kuris prasideda nuo jos gimimo ir baigiasi, kai herojei sukanka 20 metų. Ji gyvena nedideliame mieste Švedijoje, bet tai gali būti ir bet kurios kitos šalies miestas. Šios pasakos istorija yra nekasdieniška ir skirta jauniems žiūrovams bei šeimoms“, – aiškino filmo prodiuseris.

Filmą režisuoja Švedijos pažiba vadinama režisierė Ella Lemhagen, pelniusi daugybę tarptautinių apdovanojimų. Kino juostos prodiuseris Lietuvoje Ernestas Jankauskas negailėjo komplimentų šiai menininkei.

„Nors aš nesuprantu švediškai, bet matydamas, kaip ji dirba filmavimo aikštelėje – tuo žaviuosi. Pagrindiniams herojams vaikams ji taikliai parodo, ko nori, ir lengvai to pasiekia“, – gyrė prodiuseris.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilniuje filmuojamas avedų pilnametražis filmas Karaliakieji brangakmeniai
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilniuje filmuojamas švedų pilnametražis filmas „Karališkieji brangakmeniai“

Viena tinkamų filmui vietų antradienį tapo „Utenos ledo arena“, kurioje nufilmuotas pasaulio ledo ritulio čempionato finalas. Filmavimui sukviesti keli šimtai statistų vaidino garsiai rėkiančius ir vėliavomis mojančius sirgalius. O „pasaulio ledo ritulio čempionato finale“ prieš kameras galėjo pasirodyti tikri Lietuvos ledo ritulio žaidėjai.

„Ši scena atrodys įspūdingai. Čia esančią areną specialiais efektais padidinsime keturis kartus ir atrodys, kad čia ošia tūkstančiai sirgalių“, – stebėdamas filmavimą, išdavė filmo prodiuseris L.Mohlinas, tikindamas, kad darbas Lietuvoje jam labai patiko.

Švedų filmo kūrėjai atskleidė, kad šios kino juostos filmavimui Lietuva pasirinkta ne dėl to, kad čia – pigu statyti filmus.

„Mes čia todėl, kad jūs turite daug nuostabių vietų, tinkamų šiam filmui. O taip pat gerų kino gamybos kompanijų, profesionalų. Ir tai tikrai nėra pigu – kai kurie dalykai kainuoja tiek pat, kiek ir Švedijoje, – 15min.lt tikino L.Mohlinas. – Filmavome Vilniuje ir Vilniaus apylinkėse, prie ežerų. Filmui reikalingos scenos ir mieste, ir gamtoje. Aš norėjau filmuoti ir prie jūros, bet tai kainuotų per brangiai. Mes stengiamės neišleisti visų pinigų kelionėms po Lietuvą.“

Lietuvos gamybos kompanijos „Dansu“ prodiuseris E. Jankauskas apgailestavo, kad užsienio filmų kūrėjai dėl palankesnių sąlygų ateityje gali pradėti rinktis filmuoti Latvijoje.

„Latvijoje yra taikomos mokesčių lengvatos, todėl užsienio kino juostų kūrėjai gali susigrąžinti dalį išleistų pinigų. Tuo tarpu Lietuvoje tokių lengvatų dar nėra...“ – pabrėžė filmo prodiuseris Lietuvoje.

Kino juosta „Karališkieji brangakmeniai“ dar bus filmuojama dvi savaites, o žiemą kūrėjai sugrįš į Lietuvą nufilmuoti paskutinių filmo scenų.

Filmo premjera numatyta jau kitą vasarą. E.Jankauskas neslėpė sieksiantis, kad šį filmą išvystų ir Lietuvos žiūrovai.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilniuje filmuojamas avedų pilnametražis filmas Karaliakieji brangakmeniai
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilniuje filmuojamas švedų pilnametražis filmas „Karališkieji brangakmeniai“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius