Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 22

Lietuvoje – pirmasis siaubo filmukų festivalis

LABAS kviečia atrasti savyje siaubo filmų režisieriaus, aktoriaus, scenaristo arba siaubo filmukų mėgėjo gyslelę ir išmėginti savo jėgas pirmajame trumpametražių siaubo filmų festivalyje „LABAS siaubukai“. Šiame festivalyje gali dalyvauti visi drąsūs kūrėjai, norintys realizuoti savo idėjas, – tam tereikia idėjos, gerų draugų ir kameros.
Festivalis „LABAS siaubukai“
Festivalis „LABAS siaubukai“ / Festivalio logotipas

Festivaliui pristatyti siaubukai turi būti siaubingi, bet trumpi ir negali trukti ilgiau nei 130 sekundžių (2 minutes ir 10 sekundžių). Filmukus tereikia įkelti į festivalio svetainę, kur jų poveikį vaizduotei ir likimą gali vertinti interneto arba wap.labas.lt puslapių skaitytojai. Mėgėjiškus kino filmus taip pat vertins drąsi komisija: aktorius Giedrius Savickas, režisierius Simas Aškelavičius, „Pravda 1 minutė“ laimėtojas Tadas Vidmantas ir „Bitės“ direktoriaus pavaduotojas rinkodarai Gary McGuire, taip pat žinomas kaip Scary Gary.

„Tai siaubingai gera proga išbandyti savo ir žiūrovų nervus bei pašiurpinti juos savo talentu“, – sako festivalio komisijos narys aktorius G.Savickas ir priduria, kad vienintelis būdas laimėti – priversti komisiją drebėti ir klykti iš siaubo.

Komisija rinks ne tik siaubingiausią, bet ir linksmiausią festivalio siaubuką, prizais bus įvertinti labiausiai kraują stingdančio scenarijaus autorius, siaubingiausia aktorė ir aktorius bei mobiliausias festivalio siaubukas. Dalyvauti ir varžytis dėl titulų gali visi LABAS vartotojai, mėgstantys klykti arba išgąsdinti kitus. Norint dalyvauti festivalyje pakanka būti LABAS vartotoju, kuriam patinka įvairūs siaubingi dalykai.

Rugpjūtį įvairiuose Lietuvos miestuose vyks specialūs „LABAS siaubukai“ kino seansai atvirame lauke, kurių metu žiūrovų lauks festivalyje pirmaujantys siaubukai, žymiausi pasaulio siaubo filmai seansai, interaktyvūs žaidimai ir siaubingi prizai.

„Aš dievinu siaubo filmus ir atsiųstus siaubukus peržiūriu labai vėlai vakare, – prisipažįsta vienas iš festivalio sumanytojų ir komisijos narių G.McGuire. – Idėją surengti tokį festivalį įkvėpė patys LABAS vartotojai, mėgstantys žiūrėti filmus ir trykštantys kūrybiškumu bei talentu. Pirmieji atsiųstieji filmukai jau išgąsdino netikėtais posūkiais, viražais ir keletu baisių monstrų. Nekantraudamas laukiu daugiau siaubukų ir košmarų.“

Siaubingiausio siaubuko autorius ir kitų nominacijų nugalėtojai paaiškės festivalio finale – rugpjūčio 29 dieną per „LABAS Siaubukų‘“ apdovanojimų ceremoniją Vilniuje. Didysis festivalio prizas – šiurpą kelianti kelionė į Transilvaniją keturiems, o siaubingiausiam režisieriui – vaizdo kamera „Canon FS100“. Komisija taip pat rinks geriausius savaitės siaubukus, kurių autoriui atiteks tikro vampyro verti Ray Ban Wayfarer akiniai nuo saulės.

„LABAS siaubukų“ lauko kino seansai vyks rugpjūčio 1 d. Palangoje, 8 d. Panevėžyje, 14 d. Kaune, 16 d. Marijampolėje, o 22 d. – bet kuriame Lietuvos mieste, už kurį daugiausia balsuos www.labas.lt/siaubukai lankytojai.

Daugiau informacijos ir pirmieji konkursui atsiųsti siaubukai tyko svetainėje www.labas.lt/siaubukai, o „LABAS siaubukų“ draugai renkasi www.facebook.com/siaubukai. Filmus festivaliui galima siųsti iki rugpjūčio 22 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius