Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 17

Lietuvos žiūrovai įvertino „Lūšnynų milijonierių“

Keturis „Auksinius gaublius“ šiemet laimėjęs filmas „Lūšnynų milijonierius“ vertinamas ne tik kino ekspertų, bet ir žiūrovų, plūstančių į kino sales. Ne išimtis ir Lietuva – per premjerinį savaitgalį šalies kino teatruose filmas surinko daugiau nei 60 tūkstančių litų.
„Lūšnynų milijonierius“
„Lūšnynų milijonierius“ / Kadras iš filmo

„Lūšnynų milijonierius“ pagal žmonių, apsilankiusių viename seanse, vidurkį, užimą antrąją vietą ir nusileidžia tik filmui „Keista Bendžamino Batono istorija“. Nors bendra per ilgąjį savaitgalį uždirbta pinigų suma tarp lyderių jis kol kas nepatenka, filmui pranašaujamas nemažas pelnas.

„„Lūšnynų milijonierius“ nėra tipiškas Holivudo filmas, visus pinigus susirenkantis per tris dienas. Jo pelnas augs palaipsniui. Manau, „Lūšnynų milijonierius“ dar parodys tikrąjį savo veidą“, – filmo sėkme mūsų šalyje neabejojo kino kritikas Edvinas Pukšta.

Filmų „Traukinių žymėjimas“, „28 dienos po…“ režisieriaus Danny Boyle‘o kurta drama yra laimėjusi septynis BAFTA (Didžiosios Britanijos kino ir televizijos meno akademijos) apdovanojimus. Tačiau šis įvertinimas – tik tramplinas į didžiąją šlovę, mat „Lūšnynų milijonierius“ nominuotas net dešimčiai „Oskarų“.

Kino apžvalgininkas E. Pukšta sakė neabejojantis, kad „Lūšnynų milijonieriaus“ vardas teikiant „Oskarų“ apdovanojimus nuskambės ne kartą. „Kad filmas sužibės, faktas. Klausimas tik, ar jam, visiškai neholivudiškam filmui, bus skirtas „Oskaras“ už geriausią filmą“, – sakė kino kritikas, nekantriai laukiantis verdiktą paskelbsiančios Amerikos kino akademijos apdovanojimų ceremonijos.

Romantinė drama „Lūšnynų milijonierius“ pasakoja apie lūšnyne užaugusį vaikiną, kuris indiškoje žaidimo „Kas laimės milijoną“ versijoje laimi pagrindinį prizą. Tačiau policijos inspektoriui kyla įtarimas sukčiavimu – kaip mokyklos nebaigęs, skurde užaugęs vaikas galėjo žinoti atsakymus į visus klausimus? Inspektoriui pasakodamas savo gyvenimo istoriją, filmo herojus atskleidžia, kaip sužinojo atsakymus į klausimus ir kodėl apskritai ėjo į šį žaidimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius