Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 07

LRT: liepos 6-ąją rodyti „Niekas nenorėjo mirti“ buvo netinkamas pasirinkimas

Nacionalinis transliuotojas – LRT televizija – pripažįsta, kad liepos 6-ąją, Valstybės dieną, neturėjo būti rodomas filmas „Niekas nenorėjo mirti“.
„Niekas nenorėjo mirti“ kadras
„Niekas nenorėjo mirti“ kadras

„Pripažįstame, kad liepos 6-ąją rodyti „Niekas nenorėjo mirti“ buvo netinkamas pasirinkimas. Šis filmas yra vienas iš klasikinių Kino centro restauruotų filmų, tačiau neturėtų būti rodomas Valstybės dieną. TV departamento sprendimas buvo netinkamas, ir dėl jo atsakingi asmenys turės prisiimti atsakomybę. Taip pat peržiūrėsime tinklelių sudarymo procedūras“, – feisbuke sekmadienį rašė LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Minint Valstybės – Karaliaus Mindaugo karūnavimo – dieną, šeštadienio vakarą LRT rodė sovietmečiu, 1965 metais kurtą Vytauto Žalakevičiaus filmą „Niekas nenorėjo mirti“. Tai sukėlė sumaištį socialiniuose tinkluose, dalis internautų piktinosi, jog tokio filmo rodymas Valstybės dieną įžeidžia kovojusius už Lietuvos laisvę.

„Niekas nenorėjo mirti“ – diskusijų keliantis lietuviškas vaidybinis filmas, jame vaizduojamas neigiamas partizanų įvaizdis, pateisinama sovietų valdžia.

Filmas yra sulaukęs tarptautinio pripažinimo, Kino šimtmečio proga UNESCO filmą „Niekas nenorėjo mirti“ įtraukė į reikšmingiausių kino kūrinių šimtuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius