Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 12

Lukiškių aikštėje buvo nufilmuotos paskutinės filmo „Ana Karenina“ scenos Vilniuje

Trečiadienį Lukiškių aikštėje buvo nufilmuotos paskutinės filmo „Ana Karenina“ (rež. Christian Duguay) scenos Vilniuje. XIX a. Maskvos viešąja čiuožykla virtusioje aikštėje romantiškai ledą raižė vieni iš pagrindinių veikėjų Jekaterina Ščerbatskaja-Kiti ir Konstantinas Levinas-Kostia. Pasijusti lyg filmo herojai šią žiemą galės ir vilniečiai bei miesto svečiai. Filmavimui įrengta ledo čiuožykla išliks tol, kol temperatūra nepakils aukščiau nulio.
Filmas „Ana Karenina“
Filmas „Ana Karenina“ / Filmo kūrėjų nuotr.

Čiuožyklos iniciatoriai – „Aną Kareniną“ filmuojanti italų kompanija „Lux Vide“. Pasak Mildos Leiputės, su italais dirbančios kompanijos „Nordic Productions“ prodiuserės, Lukiškių aikštėje išlieta ledo čiuožykla tiko ne tik filmavimui, bet ir tapo kaip savotiška padėka Vilniui.

„Režisierius, aktoriai ir filmavimo komanda liko patenkinti su jais dirbusių lietuvių kūrybišku požiūriu ir profesionalumu. Atsidėkodama už puikias darbo sąlygas, nuostabią architektūrą ir žmonių draugiškumą, italų kompanija palieka čiuožyklą miestiečiams“, – pažymėjo M.Leiputė.

Pasak Jūratės Pazikaitės, Vilniaus kino biuro direktorės, „Ana Karenina“ – puikus pavyzdys, kad tarptautiniai kino projektai ne tik praskaidrina vilniečių kasdienybę, tačiau, svarbiausia – pritraukia investicijų ir stiprina Vilniaus, kaip patrauklaus kino gamybai miesto, įvaizdį.

„Ana Karenina“ – ne pirmas italų kompanijos „Lux Vide“ filmavimas Vilniuje. Prieš šešerius metus jie kūrė televizijos filmą „Karas ir taika“.

„Esame dėkingi italų kompanijai už geranoriškumą ir bendradarbiavimą Ypač už paliktą čiuožimo aikštelę, kurioje vilniečiai galės praleisti laisvalaikį. Ne pirmą kartą filmą sostinėje kuriantys italai žino Vilniaus privalumus ir aukštą lietuvių komandos profesionalumo lygį. Šį kartą apie 100 kino kūrėjų ir apie 70 aktorių tarptautinė komanda iš Italijos, Vokietijos ir Prancūzijos Vilniuje viešėjo nuo spalio pabaigos‘, – sako J. Pazikaitė.

Ji pastebėjo, kad „Anos Kareninos“ filmavimas buvo finansiškai naudingas ir sostinės viešbučiams bei restoranams, ir šalies kino profesionalams, kurie darbavosi kartu su italais, ir daugiau nei 100 vilniečių, kurie filmavosi masinėse filmo scenose.

Filmavimai Vilniaus senamiestyje sutraukė nemažai smalsuolių. Į darbą keliaujantys miestiečiai stebėjo, kaip vyksta filmavimas, fotografavo stilingus aktorių kostiumus ir originalias dekoracijas. Didžiausio miestiečių dėmesio sulaukė filmavimai prie Lietuvos nacionalinės filharmonijos ir Dominikonų gatvėje.

„Ana Karenina“ sostinėje buvo filmuojama ir Verkių rūmuose, ir literatūriniame Aleksandro Puškino muziejuje, ir Šv. Nikolajaus cerkvėje bei Vilniaus geležinkelio stotyje. Vilniaus kino biuras, siekiantis į miestą pritraukti kuo daugiau kino kūrėjų iš užsienio, bendradarbiavo su italų prodiuseriais ir pasirūpino, kad jiems būtų suteiktos geros filmavimo sąlygos.

Po filmavimų Vilniuje „Anos Kareninos“ kūrybinė komanda persikels į Latvijos miestą Rundalę, kur filmuos dar keletą dienų. Dviejų dalių filmas „Ana Karenina“ kuriamas anglų kalba. Pagrindinės filmo herojės vaidmenį atlieka žinoma italų aktorė Vittoria Puccini, juostoje taip pat vaidina garsi ispanų aktorė Angela Molina, Santjago Cabrera, Benjaminas Sadleris, Maxas Von Thunas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius