-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 25

Mandelos reakcija į filmą apie save – be komentarų

Holivudo aktorius Morganas Freemanas patvirtino, kad buvęs PAR prezidentas 91-metis Nelsonas Mandela jau matė apie save patį pastatytą filmą „Nenugalimas“. Bet...
Morganas Freemanas
Morganas Freemanas / GPI nuotr.

Naujausiame Clinto Eastwoodo „Oskarais“ nominuotame filme „Nenugalimas“ patį Nelsoną Mandelą suvaidinęs M. Freemanas prasitarė, kad pasijuto nejaukiai, kai po filmo peržiūros garsusis politikas liko nekalbus.

„Jis pažiūrėjo filmą, bet nepanoro komentuoti. Mes tą supratome iš jo reakcijos. Peržiūros metu sėdėjau visiškai šalia ir kai mane pirmą kartą parodė ekrane, N. Mandela tarstelėjo: „Žinau šį vyruką.“ Ir viskas“, – pasakojo aktorius.

72-metis „Oskaro“ laimėtojas M. Freemanas neslepia: būtent pats N. Mandela išsirinko, kad jį vaidintų būtent jis – M. Freemanas. Ir net kreipdavosi į aktorių, pavadindamas jį garbingu senųjų Mandelų giminės garbės titulu „Madiba“.

M. Freemanas pasakoja, kad ir kiti afrikiečiai netrukus į jį pradėjo kreiptis Madibos vardu. Aktorius džiaugiasi, kad Pietų Afrikoje buvo pasijutęs kaip savas. Filmavimą stebėję vietos gyventojai džiūgaudami šūkavo, kad jo eisena visiškai tokia pat kaip Mandelos...

Įkvepiančiame pasakojime „Nenugalimas“ vaizduojama rasinės neapykantos draskoma Pietų Afrikos Respublika ir įspūdingi pirmieji Nelsono Mandelos prezidentavimo metai. Ką tik prezidentu išrinktas Mandela skaudžiai išgyvena šalies susiskaldymą ir paveldėtą tikrą rasių karą. Jis nusprendžia, kad prieš neapykantą ir nepasitikėjimą galima pasitelkti tik universalią kalbą – sportą.

Lietuvos kino teatruose „Nenugalimas“ pradedamas rodyti vasario 26 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius