Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 06

Maratonininkė D.Lobačevskė apie filmą „Už laisvę bėgti“: priminė tai, ką patyrė pati

Ilgų distancijų bėgikė Diana Lobačevskė, pažiūrėjusi filmą „Už laisvę bėgti“ teigia, kad jame pasakojama istorija priminė tai, ką daugelis bėgikų, ir ji pati, patyrė savo kailiu.
Diana Lobačevskė
Diana Lobačevskė / Organizatorių nuotr.

„Kino pavasario“ ir „Danske bank Vilniaus Maratono“ pristatomo filmo premjera įvyks jau šiandien, rugsėjo 6 dieną 19 val. Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos kino teatruose „Forum Cinemas“. Kino teatre „Forum Cinemas Vingis” šiandien filmą pristatys pati D.Lobačevskė.

„Filmas man priminė mano pačios jaunystę, kuomet į bėgimo treniruotes eidavau pasislėpusi, o klasiokai šaipydavosi tiek iš mano sporto, tiek iš mano aprangos“, – pažiūrėjusi filmą komentuoja lengvaatletė Diana Lobačevskė, tik prieš savaitę laimėjusi Meksikos maratoną.

„Filme pasakojama, kad prieš 50 metų iš bėgikų juokdavosi ir juos vadino keistuoliais, bet ir man, pradėjus sportuoti prieš 20 metų, situacija buvo tokia pat, tačiau aš taip norėjau sportuoti, kad į nieką nekreipiau dėmesio“.

Filme „Už laisvę bėgti“ pasakojama moderniojo bėgimo istorija ir paliečiamos kelios dar ir dabar aktualios temos, kaip pavyzdžiui, moterų ilgų distancijų bėgimas. 70-aisiais moterims reikėjo gerokai pakovoti, kad joms būtų leista bėgti maratonus kartu su vyrais, o reklaminė kampanija „Graži, nes bėga“ buvo organizuota siekiant sugriauti mitus, kad sportuojanti moteris gali pakenkti savo grožiui.

„Man tenka išgirsti priešingą klausimą – kodėl tu bėgi, jei esi graži. Mitas, kad rimtai sportuojanti moteris negali būti graži – dar gajus ir dabar”, – juokiasi D.Lobačevskė. Tačiau man sportiškas, sveikas kūnas yra gražus, nesvarbu tai ar vyras, ar moteris“, – sako ji.

„Neturiu konkrečios asmenybės, kurią dievinčiau, tačiau žemai lenkiu galvą prieš visus maratono bėgikus ir bėgikes, nes tai, mano manymu, sunkiausia distancija ir didžiulių valios pastangų reikalaujanti kova su savimi“, – sako D.Lobačevskė.

Filme „Už laisvę bėgti“ patyrę bėgikai daug pasakoja apie bėgimo poeziją ir apie jausmus, kuriuos jie patiria sportuodami. „Bėgimas man yra laisvė. Kai būna sunku, būtinai turiu pabėgioti ir atsipalaiduoti. Bėgimas gydo sielą“, – sako maratoninkė D.Lobačevskė.

VIDEO: UŽ LAISVĘ BĖGTI anonsas (su liet. subtitrais)

Pierre Morath filmas „Už laisvę bėgti“ premjera rugsėjo 6 d. 19 val. Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Tik „Forum Cinemas“ kino centruose. Repertuaruose – nuo rugsėjo 9 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius