Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 15

„Artistui“ skirtos net šešios „Auksinių gaublių“ nominacijos

Prancūzų režisieriaus sukurta nespalvota nebylioji juosta „Artistas“ ketvirtadienį gavo daugiausia – net šešias – „Auksinių gaublių“ apdovanojimų nominacijas.
Michelis Hazanavicius (kairėje) su Jean Dujardin (dešinėje) ir Berenice Bejo (centre)
Michelis Hazanavicius (kairėje) su Jean Dujardin (dešinėje) ir Berenice Bejo (centre) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antroje vietoje liko juosta „Tarnaitė“, pasakojanti apie juodaodes tarnaites ir jų baltąsias darbdaves 7-ojo dešimtmečio pradžioje, ir drama su George'u Clooney „Paveldėtojai“ – abu jie pretenduoja į penkis apdovanojimus.

G.Clooney režisuotas politinis trileris „Kovo idos“ pristatytas keturiems gaubliams. Taip pat keturias nominacijas gavo Woody Alleno filmas „Vidurnaktis Paryžiuje“ ir filmas apie beisbolą su Bradu Pittu „Žmogus, pakeitęs viską“.

Mažajame ekrane daugiausia nominacijų – net keturios – atiteko „Emmy“ apdovanotai britų kostiuminei dramai „Downton Abbey“. Taip pat apdovanojimams pristatytas televizijos HBO serialas „Pogrindinė imperija“, televizijos NBC filmas „Rokas 30“ ir kompanijos „Fox“ darbas „Choras“.

„Auksinių gaublių“ laureatai bus paskelbti sausio 15 dieną. Jų teikimo ceremoniją jau trečią kartą ves provokuoti mėgstantis britų komikas Ricky Gervaisas.

Tarp prizų, į kuriuos pretenduoja juodai baltas filmas „Artistas“, yra apdovanojimai už geriausią komediją ar muzikinį filmą, geriausią komedijos ar muzikinio aktoriaus darbą, geriausią antrojo plano aktorės darbą ir geriausią režisūrą.

Michelio Hazanavicius režisuotas „Artistas“ jau atkreipė į save dėmesį prieš dvi savaites, kai Niujorko kino kritikų organizacija pripažino jį geriausiu filmu ir apdovanojo už geriausią režisūrą.

„Tarnaitė“ trečiadienį buvo pristatyta net keturiems JAV aktorių gildijos apdovanojimams, kurie drauge su „Auksiniais gaubliais“ yra laikomi „Oskarų“ pranašais.

Ketvirtadienį filmas buvo išskirtas geriausios dramos, geriausios aktorės (Viola Davis), geriausios antro plano aktorės (Jessica Chastain) ir geriausios dainos (Mary J.Blige „The Living Proof“) kategorijose.

Stebėtina, kad į „Auksinių gaublių“ nominacijų sąrašą nepateko kritikų teigiamai įvertintas ir „Auksine palmės šakele“ apdovanotas Terrence'o Malicko „Gyvenimo medis“ ir įtempto siužeto filmas apie Šaltojo karo laikus „Tinker Tailor Soldier Spy“.

Tačiau jie vis dar pretenduoja į nominacijas „Oskarams“, kurios bus paskelbtos sausio 24 dieną, prieš vasario 26 dieną numatomą Kino meno akademijos apdovanojimų teikimo ceremoniją Holivude.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius