Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 08

Michelio Hazanaviciaus filmas „Artistas“ keliauja po prestižinius festivalius

Litvakų kraujo turinčio režisieriaus Michelio Hazanaviciaus filmas „Artistas“ („The Artist“) tęsia savo kelionę po prestižinius kino festivalius.
Jeanas Dujardinas (kairėje) ir Michelis Hazanavicius
Jeanas Dujardinas (kairėje) ir Michelis Hazanavicius / „Scanpix“ nuotr.

Tarptautiniame Kanų kino festivalyje „Auksinę palmės šakelę“ už geriausią pagrindinį vaidmenį pelnė filmo „Artistas“ aktorius Jeanas Dujardinas. „Artisto“ kūrybinė grupė pristatė filmą ir BFI Londono kino festivalyje, kur prieš filmo premjerą Leicester skvere žengė raudonuoju kilimu.

Lietuvių žydų šeimoje Paryžiuje 1967-aisiais gimęs M.Hazanavicius karjerą pradėjo prancūzų televizijos kanale „Canal +“, kur debiutavo su pirmuoju savo pilnametražiu televizijos filmu „La Classe americaine“ (liet. „Amerikietiška klasė“), sumontuotu iš kelių Holivudo filmų kino koliažo forma. Vėliau jis režisavo reklamas.

Sparčiai karjeros laiptais kylantis M.Hazanavicius nesunkiai televiziją iškeitė į kiną ir jau 2004-aisiais režisavo pilnametražį filmą „My Friends“ (liet. „Mano draugai“), kuriame pagrindinį vaidmenį atliko M.Hazanaviciaus brolis Serge Hazanavicius. Po finansiškai sėkmingos 2006-aisiais jo režisuotos prancūziškos „James Bond“ filmų parodijos „Agentas 117: Kairas – Šnipų Lizdas“, jau 2009-aisiais pasirodė ir jos tęsinys „Agentas 117: Pasiklydę Rio“.

2011-aisias pristatytas filmas „Artistas“, iki šiol laikomas sėkmingiausiu M.Hazanaviciaus darbu. Režisierius dažnai dirba su tais pačiais aktoriais: „Artisto“ žvaigždė Jeanas Dujardinas atliko slaptojo agento vaidmenį abiejuose filmuose apie šnipus, o filmo pagrindinė aktorė ir režisieriaus žmona Berenice Bejo suvaidino pirmajame.

„Artistas“ šių metų Kanų kino festivalyje buvo netikėtas atradimas ir kritikams, ir plačiajai publikai. Pastatytas kaip juodai baltas filmas be dialogo, tik su muzikiniu garso takeliu, „Artistas“ praneša apie Holivudo begarsio kino eros pabaigą ir ryškios kino žvaigždės George‘o Valentino (akt. J.Dujardinas) nuopuolį.

Senąjį Holivudo elitą keičia nauji veidai, ir lygiagrečiai George‘o Valentino nuosmukiui į šou verslo Olimpą kyla jauna žvaigždė Peppy Miller (akt. B.Bejo).

Iš pradžių manyta, kad prancūziškas, juodai baltas filmas be dialogo bus įdomus tik keliems „arthouse“ stiliaus kino mylėtojams, bet šios „Artisto“ savybės ir išskyrė jį iš kitų festivalio filmų. Išraiškinga J.Dujardino ir B.Bejo vaidyba, lengvas humoras, ypatinga atmosfera, atkartojanti begarsių filmų erą bei nuolatinės vaizdinės ir garsinės užuominos į ankstyvąją kino klasiką pelnė M.Hazanavicius „Artistui“ beveik vienbalses simpatijas.

Nuo lapkričio 12 dienos „Artistą“ didžiuosiuose ekranuose galės išvysti ir žiūrovai Lietuvoje.

VIDEO: The Artist Trailer 2011 HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius