Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 24

Michelio Hazanaviciaus filmui „Artistas“ pranašaujamas ir „Oskaras“

Nebylaus kino juosta „Artistas“ (angl. „The Artist“) laikoma pagrindine pretendente į geriausio 2011 metų filmo „Oskarą“, kuris bus įteiktas sekmadienį – visi 30 ekspertų, tinklalapyje GoldDerby.com prognozuojančių, kam atiteks prestižiniai kino pasaulio apdovanojimai, nusprendė, kad šis filmas yra geriausias iš visų pretendentų.
Filmas „Artistas“
Filmas „Artistas“ / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Aktorius Christopheris Plummeris, sukūręs vaidmenį filme „Pradedantieji“ (angl. „Beginners“), ir Octavia Spencer, pasirodžiusi filme „Tarnaitė“ (angl. „The Help“), taip pat laikomi aiškiais favoritais kovoje dėl geriausių antrojo plano aktorių titulų, tačiau 30 „oskarologų“ nuomonės išsiskyrė, prognozuojant, kam atiteks geriausio aktoriaus ir aktorės apdovanojimai.

Dauguma sėkmę prognozuoja Violai Davis, vaidinusiai „Tarnaitėje“, ir Jeanui Dujardinui iš filmo „Artistas“, tačiau kai kurie ekspertai pasisako už Meryl Streep, vaidinusią filme „Geležinė ledi“ (angl. „The Iron Lady“) ir George'ą Clooney, sukūrusiam vaidmenį filme „Paveldėtojai“ (angl. „The Descendants“).

Tuo tarpu „Artisto“ kūrėjas Michelis Hazanavicius yra aiškus favoritas tarp pretenduojančių sekmadienį atsiimti geriausio režisieriaus „Oskarą“, o Woody Alleno kino juosta „Vidurnaktis Paryžiuje“ (angl. „Midnight in Paris“) ir Alexander'o Payne'o „Paveldėtojai“ galimai pelnys auksines statulėles už geriausią originalų ir adaptuotą scenarijus.

Sekmadienį Holivude vyksiančią 84-ąją JAV Kino meno ir mokslų akademijos apdovanojimų ceremoniją ves aktorius Billy Crystalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius