-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 17

Miestą užlieja kinas

Vasaros išsiilgę miestiečiai kino sales noriai iškeičia į miesto erdves, tačiau ir čia juos „pasiveja“ legendiniai kino filmai. Jau šiandien sostinėje prasideda projektas „Kinas mieste, miestas kine“, kuris visą vasarą, kiekvieną savaitę pakvies į nemokamas kino peržiūras įvairiose miesto erdvėse.
Miestą užlieja kinas.
Miestą užlieja kinas. / „15min“ nuotr.

Miestą ir kiną sujungiantis projektas „Kinas mieste, miestas kine“ prasidės kino peržiūromis po atviru dangumi Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje. Šiandien ir rytoj čia bus rodomi lietuviški filmai. Trečiadienį 21.30 val. vilniečiai ir miesto svečiai išvys lietuvių kino klasiką: Vytauto Žalakevičiaus filmą „Adomas nori būti žmogum“, o rytoj, taip pat 21.30 val., Romo Lileikio ir Stasio Motiejūno filmą „Aš esu“.

„Lietuvių kino klasiką pristatysime Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje neatsitiktinai - muziejus turi sukaupęs unikalios ir išsamios informacijos apie kiną Lietuvoje“, - teigė kino peržiūras organizuojančios įstaigos „Meno avilys“, direktorė Lina Kaminskaitė-Jančorienė. Anot organizatorių, visus projekto „Kinas mieste, miestas kine“ filmus vienys miesto tema.

Pirmoji savaitė: provincija ir miestas

Filme „Adomas nori būti žmogumi“ iš Kauno kilęs režisierius V.Žalakevičius su meile atkurs savo gimtojo miesto atmosferą. Filme jis pasakoja apie lietuviškos tarpukario provincijos jaunuolį Adomą, kuris atvyksta į laikinąją sostinę norėdamas „būti žmogumi“ ir svajoja drauge su mylima mergina išvažiuoti į egzotišką užjūrio miestą.

Jausmingas vaidybinis Romo Lileikio ir Stasio Motiejūno filmas „Aš esu“ įsuks žiūrovus į istoriją apie audringą vaizduotę turintį berniuką Joną, kuris ryte ryja aplinkui kunkuliuojantį miesto gyvenimą, o žmones kartais mato ne vienu, bet keliais veidais. Šiame filme personažu tampa ir gyvybe trykštantis Vilniaus senamiestis.

Tautų ir vietų įvairovė

Kitos kino peržiūros vyks skirtingose miesto erdvėse: Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios skvere, barokinio Šv. Petro ir Povilo ir Laterano kanauninkų vienuolyno kieme, Švč. Trejybės bažnyčios ir baziljonų vienuolyno kieme, Vilniaus pranciškonų vienuolyno kiemo erdvėje, priešais Vilniaus koncertų ir sporto rūmus. Kino mėgėjams bus patiekta vokiška miesto kine vizija, italų, ukrainiečių, lenkų, prancūzų kūrėjų darbai, filmai apie jidiš kultūrą, avangardistinės ir maištingos ekperimentinės kino juostos.

„15min“ skaitytojams kiekvieną trečiadienį pristatysime tos savaitės filmus ir erdves, kuriose jie demonstruojami.

Buria jaunuosius kūrėjus

Jauniems kino meno mylėtojams „Kinas mieste, miestas kine“ siūlo dalyvauti kūrybinėse kino dirbtuvėse. Padedant istorikams, gidams ir kino profesionalams, 3 jaunųjų kūrėjų grupės gilinsis į tris skirtingas temas, susijusias su Vilniaus miesto istorija. Pirmosios dirbtuvės vyks liepos 7-13 dienomis. Dirbtuvėse kviečiami dalyvauti 13-18 metų jaunuoliai. Dalyvavimo vienose dirbtuvėse kaina – 100 Lt. Detalesnė informacija apie dirbtuves www.vkstudija.lt arba www.kinasmieste.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius