-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 20

„Nepatogaus kino“ nugalėtojas – filmas apie karą Sirijoje

Susidurti su realybe, diskutuoti ir keisti požiūrį kviečiantis žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis „Nepatogaus kinas“ penktadienio vakarą paskelbė apdovanojimus. Šių metų tiek žiuri komisijos, tiek žiūrovų favoritas – filmas „Paskutinis žmogus Alepe“ (Last Men In Aleppo)
Paskelbtas „Nepatogaus kino“ nugalėtojas
Paskelbtas „Nepatogaus kino“ nugalėtojas

„Kiekvieną kartą gavęs apdovanojimą jaučiuosi droviai, nes karas Sirijoje vis dar vyksta. Tikiuosi, kad dėmesys skirtas šitam filmui padės pakeisti situaciją mano šalyje“, – atsiimdamas apdovanojimą kalbėjo kino režisierius Firas Fayad. Ceremonijos metu kūrėjui teko atsiimti net du apdovanojimus. „Nepatogaus kino“ žiūrovai visą festivalį galėjo vertinti filmus ir išrinkti žiūroviškiausią. Daugiausia balsų sulaukusio filmo „Paskutinis žmogus Alepe“ centre – miesto gyventojus gelbstinti savanorių organizacija „Baltieji šalmai“.

„Visiško nužmogėjimo epicentre šis filmas sugeba parodyti tikrąjį žmogiškumą. Tai stiprus, šokiruojantis ir emociškai sukrečianti dokumentika nešanti žinią apie gyvenimo vertę ir grožį“, – savo sprendimą įteikti pagrindinį festivalio konkursinės programos apdovanojimą motyvavo žiuri komisija. Prizą įsteigė advokatų kontora „TGS Baltic“.

Konkursinės programos dalyviai taip pat buvo įvertinti dviem specialiaisiais paminėjimais. Už kūrybiškumą ir gilią potekstę apdovanotas filmas „Cemento skonis“ (Taste of Cement, rež. Ziad Kalthoum), pasakojantis apie Libane dirbančius sirų pabėgėlius. Dar vienas prizas įteiktas filmui „Komunija“ (Communion, rež. Anna Zamecka), pasakojančiam apie šeimą bandančią suvienyti trylikametę paauglę. Komisija įvertino filmo kūrėjų jautrų ir pagarbų santykį su filmo personažais.

Šiais metais festivalio konkursinės programos filmus vertino tarptautinės žiuri komisija: Tolerancijos festivalio Zagrebe edukacinės programos sudarytoja Vanja Daskalović, Goethe's instituto Lietuvoje vadovas Detlef Gericke, kino režisierius Linas Mikuta, kino kritikė, kino kuratorė ir režisierė Rada Šešić, lektorius, kino kritikas, Bergeno kino festivalio edukacinės programos sudarytojas Håkon Tveit. Renginį vedė žurnalistė Živilė Kropaitė ir grojo elektroninės muzikos grupė „Black water“.

Vilniuje ir Kaune dar šį savaitgalį į kino teatrą žiūrovus kviesiantis festivalis „Nepatogus kinas“ nuo spalio 25 d. iškeliaus į Lietuvos miestus ir miestelius. Iki lapkričio 5 dienos festivalio filmai bus rodomi Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Utenoje, Rokiškyje, Ukmergėje, Varėnoje, Anykščiuose ir Tauragėje. Įėjimas į festivalio filmus – nuo 1 cento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius