Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 15

O.Stoune'as nori paviešinti finansų pasaulio užkulisius

Daugelis aktorių, vaidinę pirmoje legendinės ir Michaelui Douglasui „Oskarą“ pelniusios juostos „Volstrytas“ dalyje, atsisakė dalyvauti antros dalies filmavimuose, tad 2010-ųjų Oliverio Stoune'o dramoje „Volstrytas: pinigai nesnaudžia“ (orig. „WallStreet: Money Never Sleeps“) išvysime tik du 1987-ųjų juostos senbuvius – M.Douglasą ir Charlie Sheeną. Jiems talkins aktoriai Shia LaBeoufas, Carey Mulligan, Susan Sarandon, Joshas Brolinas, Frankas Langellas.
Kadras iš filmo „Volstrytas: pinigai nesnaudžia“
Kadras iš filmo „Volstrytas: pinigai nesnaudžia“ / „Forumcinemas“ nuotr.

Filmo veiksmas sukasi apie 2008 metų pasaulio finansų krizę. Pagrindinė juostos figūra – ką tik iš kalėjimo išėjęs ir persiauklėjęs Gordonas Gekas (akt. M.Douglas), bandantis įspėti Volstrytą apie artėjantį ekonomikos nuosmukį ir pasaulinę finansų krizę. Deja, niekas nenori patikėti žmogumi, teistu už finansinius nusikaltimus. Praeityje puikus finansininkas ir dar garsesnis machinatorius visą savo dėmesį skiria santykių su seniai matyta dukterimi Winnie (akt. Carey Mulligan) atnaujinimui, į pagalbą pasitelkdamas jos sužadėtinį Džeikobą (akt. Shia LaBeoufas), kuris, kaip ir merginos tėvas, sukasi finansų pasaulyje.

O.Stoune'as sakė, jog dauguma filmo scenų buvo filmuojamos Centriniame banke (Federalinių rezervų biure) ir Niujorko akcijų biržoje, kurią galėjome išvysti pirmoje filmo dalyje. Antrojoje šią vietą išvysime tik protarpiais, kadangi režisierius prasitarė nenorintis pernelyg afišuoti „svetimos teritorijos“ darbo užkulisių. Federalinių rezervų biuro pastatas filmavimams buvo pasirinktas neatsitiktinai. 1987-aisiais, filmuojant pirmąją juostos dalį, šis pastatas dar neegzistavo, tad režisierius, pasirinkdamas tokią vietą filmavimams, teigė, jog tai vienas iš būdų pavaizduoti radikalius pasaulio pokyčius, vykusius per 23 metus. „Daug kas pasikeitė. Ne tik Gordonas Gekas. Pasaulis taip pat“, – viename savo interviu sakė režisierius.

Intriguojama drama, atskleidžianti finansų pasaulio užkulisius, „Volstrytas: pinigai nesnaudžia“ Lietuvos kino teatruose jau nuo lapkričio 26 dienos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius