-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 23

Paaiškėjo ketverius metus Lietuvos miškuose kurto filmo „Sengirė“ premjeros data Lietuvoje

Dokumentinė poema „Sengirė“ pasaulinė premjera įvyko lapkričio mėnesį viename didžiausių tarptautinių dokumentinių filmų festivalyje IDFA, Amsterdame. Pirmieji Lietuvos žiūrovai, ilgai lauktą, Mindaugo Survilos filmą, pirmą kartą galės patirti didžiausio kino filmų festivalio „Kino Pavasaris“, uždarymo metu.
„Pietų metas“
„Pietų metas“ / Projekto partnerio nuotr.
Temos: 1 Kinas

„Džiaugiamės, kad „Kino pavasaris“ prisideda prie Lietuviškų filmų garsinimo šiais metais suteikdamas gerbę „Sengirei“ būti uždarymo filmu. Mūsų darbas buvo puikiai sutiktas tarptautinės publikos. Dabar šia poema apie Lietuvos gamtą tikimės pakerėti Lietuvos žiūrovus“, – sako filmo režisierius Mindaugas Survila.

Režisierius ne veltui žmones kviečia ne „žiūrėti“, o „patirti“ šį filmą. Pasak M.Survilos, „filmas padeda ne tik sužinoti, bet ir pajausti. Šiam filmui ruošėmės aštuonerius metus, filmavome keturis, o viskas sutalpinta į 86 minutes. Tad, jei neturite laiko miškuose praleisti beveik dvylikos metų ir norisi pajausti Lietuviškų sengirių dvasią, kviečiame ateiti ir patirti šį filmą“.

Paskutinį kartą „Kino pavasarį“ lietuviškas filmas uždarė prieš aštuonerius metus. Iš kart po jo, nuo kovo 30d. jis bus rodomas daugumoje Lietuvos kino teatrų: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje, Utenoje, Gargžduose, Anykščiuose, Varėnoje.

Nekantraujantiems pamatyti keletas kadrų iš Sengirės „filmavimų“ galima rasti čia.

„Sengirė“ yra vieta, kurioje ne tik ištirpsta laiko ribos, bet ir viskas, kas egzistuoja, stiebiasi į amžinybę. Šis filmas nufilmuotas paskutiniuose išlikusiuose senosios girios plotuose Lietuvoje. Poetiškas, ne tipiškas filmas apie gamtą kviečia žiūrovus į begalinę kelionę.

Pradedant nuo miško brūzgynų iki vilkų urvų, kylant aukštyn į juodųjų gandrų lizdus ir neriant gilyn į povandeninius miškus, ir sugrįžtant į pakraštį miško, kur gyvena žmogus. Nėra jokio užkadrinio balso, tik beveik apčiuopiami, stiprūs girios ir jos gyventojų garsai bei kamera užfiksuotos magiškos akimirkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius