Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 21

Pagrindinius „Emmy“ gavo „Pamišėliai“ ir „Roko 30“ (nuotraukos)

Komedija „Roko 30“ (30 Rock) ir drama apie reklamos kūrėjus „Pamišėliai“ (Mad Men) antrus metus iš eilės laimėjo garbingiausius televizijos apdovanojimus, kurių įteikimo ceremoniją, įvykusią sekmadienį vakare, charakterizavo triuškinama senų favoritų pergalė prieš saujelę naujokų.
Pagrindinius „Emmy“ gavo „Pamišėliai“ ir „Roko 30“
Pagrindinius „Emmy“ gavo „Pamišėliai“ ir „Roko 30“. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

NBC satyrinis serialas „Roko 30“, kuris turėjo daugiausiai – 22 nominacijas, gavo „tik“ penkis „Emmy“, tarp jų – geriausio aktoriaus apdovanojimą Alecui Baldwinui. Tačiau serialo kūrėja Tina Fey, kuri laimėjo pernai, šį kartą geriausios komedijų aktorės kategorijoje nusileido australei Toni Collette.

„Oi! Tai buvo intriguojantis finalas, – sakė T.Fey, atsiimdama geriausios komedijos apdovanojimą už „Roko 30“. – Ačiū, kad išlaikote mus eteryje, nors ir esame brangesni už pokalbių laidą".

„Pamišėliai“, nelabai žiūrima, bet pripažinta drama, kurios veiksmas vyksta 7-ajame dešimtmetyje, panašiai gavo tik tris iš 16 „Emmy“, kuriems buvo nominuota. Tarp šio serialo trofėjų yra apdovanojimas už geriausią scenarijų. Pernai šis AMC šou pateko į istoriją kaip pirmasis kabelinės televizijos, neskaitant HBO, serialas, gavęs geriausios dramos kategorijos „Emmy“.

„Galiu būti vienintelis žmogus šioje patalpoje, turintis visišką kūrybinę laisvę. Štai kodėl šis šou yra toks geras“, – sakė „Pamišėlių“ kūrėjas Matthew Weineris, kuris atsiėmė „Emmy“ už geriausius scenarijus draminiam serialui.

Glenn Close su negailestingos teisininkės vaidmeniu kabelinės televizijos FX seriale „Nuostoliai“ (Damages) pakartojo savo pergalę geriausios draminės aktorės kategorijoje. Atsiimdama apdovanojimą ji pavadino šį vaidmenį „savo viso gyvenimo personažu“.

Bryanas Cranstonas, kuris AMC seriale „Nuopolis“ (Breaking Bad) vaidina chemijos mokytoją, pasukusį narkotikų prekeivio keliu, kad galėtų susimokėti už gydymą, taip pat pakartojo savo sėkmę geriausio draminio aktoriaus kategorijoje.

Nors šiemet, stengiantis pripažinti daugiau kaip 120-ies televizijų produkciją Amerikos žiūrovams, buvo padidintas nominantų skaičius, tokie iškilėliai kaip nepagarbus „Fox“ animacinis serialas „Šeimos bičas“ (Family Guy) ir HBO poligaminė drama „Didelė meilė“ (Big Love) liko be nieko.

Siurprizų nebuvo ir konkursinių realybės šou kategorijoje – septintus metus iš eilės laimėjo „Nepaprastos lenktynės“ (Amazing Race), įveikusios tokius varžovus kaip „Amerikos dievaitis“ (American Idol), „Šok su žvaigžde“ (Dancing with the Stars) ir „Geriausių virėjų kovos“ (Top Chef). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius