-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 10 16

Pankiškos sielos Almodovaras aktorius priverčia dainuoti (video)

Jau galima drąsiai teigti, jog beveik visi didesni ir net mažesni kinomanai Pedro Almodovaro kūrybą gali atskirti vien tik pažiūrėję jo filmo anonsinį video treilerį. Režisieriaus braižas sunkiai gali būti supainiotas su kitų, o beveik visi filmai pasižymi šokiruojančiomis ir herojų sielas apnuoginančiomis scenomis.
Penelope Cruz ir Pedro Almodovaras
Penelope Cruz ir Pedro Almodovaras / „Scanpix“ nuotr.

Tačiau yra viena detalė, kuri galbūt nėra labai išskiriama reklaminiuose video treileriuose ar anonsuose, bet ji pakankamai ryški ir kabinanti ausį. Ta detalė – filme skambančios dainos. Jau pradėjus žiūrėti filmą, sąmoningai ar ne, dauguma tikisi pamatyti dainuojantį bent vieną iš filmo herojų.

Pats režisierius 1970-ųjų pradžioje priklausė pankišką roką atliekančiai grupelei. Galbūt tai ir padarė įtaką režisieriaus filmų muzikiniam apipavidalinimui.

Pradedant pirmuoju komerciniu pilnametražiu filmu „Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón“ (angl. „Pepi, Luci, Bom and Other Girls Like Mom”) bei „Laberinto de pasiones“ (angl. “Labyrinth of Passion”) baigiant visiems gerai žinomais „Todo sobre mi madre“ (liet. „Viskas apie mano mamą“), „Hable con ella“ (liet. „Pasikalbėk su ja“) ir „Volver“ (liet. „Sugrįžimas“) – visuose atliekamos įvairaus stiliaus dainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius