Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 08

Paskelbti Autorinio kino aljanso apdovanojimų „Kino ruporas“ nominantai

Autorinio kino aljanso (AKA) apdovanojimai už nacionalinio kino sklaidą 2015 metais šįmet rengiami kartu su Audiovizualinių kūrinių autorių asociacija (AVAKA). „Kino ruporas“ ir diplomas kūrėjui, kino gamybos kompanijai ar organizacijai bus įteikti Vilniaus festivalio „Kino pavasaris“ renginio metu balandžio 11-ąją.
Živilė Galego
Živilė Galego / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Šįmet žiuri, vadovaujama kino kritikės, TV žurnalistės Izoldos Keidošiūtės, „Kino ruporo“ apdovanojimui ir diplomui nominavo „Meno avilį“ už DVD „Lietuvių dokumentinio kino antologija“ platinimą, studiją „Cloud Production“ už Lino Mikutos filmo „Pakeleiviai“ sklaidą, prodiuserę Živilę Gallego už Alantės Kavaitės filmo „Sangailės vasara“ sklaidą, įvertintą apdovanojimu Sandanso festivalyje.

Tarp nominantų – agentūra „Lithuanian Film Short“ už nuolatinį darbą skleidžiant žinią apie trumpametražius lietuviškus filmus pasaulyje, studija „Just a Moment“ už Giedrės Žickytės filmo‚ Meistras ir Tatjana“ sklaidą.

Už socialinės dokumentikos „Gegučių vaikai“ sklaidą, įvertintą tarptautiniais apdovanojimais Lenkijoje ir Olandijoje, nominuota režisierė Inesa Kurklietytė, o Šarūnas Bartas – už filmo „Ramybė mūsų namuose“ ir visos kūrybos sklaidą pasaulyje.

„Nuolat kartoju, kad sukurti filmą yra tik pusė darbo, o kita – surasti norinčių jį pažiūrėti. Dabar filmų sukuriama labai daug, konkurencija yra milžiniška, tačiau lietuvių kinas kasmet matomas tarptautinėse erdvėse, ir Autorinio kino aljanso apdovanojimas tai primena“, – sako I.Keidošiūtė, kuriai šįmet žiuri darbe talkino kolegė, „Verslo žinių“ kino apžvalgininkė R.Paukštytė ir prodiuserė U.Kim.

Lietuvos kino kūrėjai ir kino studijos „Kinema“, „Tremora“, „Nominum“, „Uljanos Kim studija“, „Just a Moment“, „Ūkų studija“ 2012 m. pavasarį susivienijo į neformalų sambūrį „Autorinio kino aljansas“ (AKA).

AKA apdovanojimai teikiami nuo 2012 m. Jais aljanso kūrėjai atkreipia dėmesį į kuo platesnės šalies kino sklaidos būtinybę ir užsienyje, ir Lietuvoje. Apdovanojimo laureatais gali tapti visi Lietuvos kino industrijos dalyviai, nuolat dirbantys, kad geras kinas surastų savo žiūrovus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius