Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 18

Paskutinis filmas apie Harį Poterį pasiekė JAV savaitgalio uždarbio rekordą

Filmas „Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 2 dalis“ pasiekė visų laikų pirmojo rodymo savaitgalio Šiaurės Amerikoje uždarbio rekordą – už parduotus bilietus jam pavyko surinkti 168 mln. dolerių (410 mln. litų), pranešė kino pramonės ekspertai.
Rupertas Grintas, Emma Watson ir Danielis Radcliffe'as (dešinėje)
Rupertas Grintas, Emma Watson ir Danielis Radcliffe'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Aštuntoji ir paskutinė filmų apie Harį Poterį dalis 10 mln. dolerių pagerino ankstesnį pirmojo savaitgalio rekordą, priklausiusį naujausiam filmui apie Betmeną „Tamsos riteris“. Tuo tarpu per pirmąją rodymo dieną ši fantastinė drama taip pat susišlavė rekordinę 92,1 mln. dolerių (224,9 mln. litų) sumą.

Vienos iš sėkmingiausių kino sagų paskutinėje dalyje vaizduojama, kaip berniukas burtininkas susiremia su piktuoju valdovu Voldemortu įspūdingoje atomazgoje. Šis filmas yra antrasis iš dviejų, sukurtų pagal britų rašytojos J.K.Rowling romanų serijos apie Harį Poterį paskutinę knygą.

Tuo tarpu „Tamsos riteris“, kuriame velionis aktorius Heathas Ledgeris sukūrė savo paskutinį ir didžiausią pripažinimą pelniusį vaidmenį, 2008 metais buvo pasiekęs pirmojo savaitgalio uždarbio rekordą, kai į jo seansus buvo parduota bilietų už 158 mln. dolerių.

Naujausias filmas apie Harį Poterį, kuriame pagrindinius vaidmenis tradiciškai atliko aktoriai Danielis Radcliffe'as, Emma Watson ir Rupertas Grintas, pagerino vienos dienos uždarbio rekordą, pranokęs 2009 kino teatruose pasirodžiusį filmą „Jaunatis“, kuris per vieną dieną uždirbo 72,7 mln. dolerių.

„Mirties relikvijų“ antroji dalis yra pirmasis filmas apie Harį Poterį, kurio buvo išleista tiek dvimatė, tiek trimatė versija.

Šios daugelį metų kurtos kino sagos aktorių trupę sudarė kai kurios garsiausios Didžiosios Britanijos kino žvaigždės, tokios kaip Ralphas Fiennesas, Helena Bonham Carter, Gary Oldmanas ir Robbie Coltrane'as.

VIDEO: Filmo „Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 2 dalis“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius