-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 27

Piktas tėtis iš CŽV

„Pagrobtoji“ („Taken“) JAV ir Prancūzija, 2009 m., 85 min. Režisierius Pierre‘as Morelis. Vaidina: L.Neesonas, M.Grace, F.Janssen. Įvertinimas 2/4
„Pagrobtoji“
„Pagrobtoji“ / Kadras iš filmo
Temos: 2 Tėtis CŽV

Siužetas ir kontekstas

Pasirodo, kad yra dar vienas žmogus (greta žydo komandoso Zohano), su kuriuo geriau nejuokauti. Buvęs CŽV darbuotojas Brajanas Milsas (L.Neesonas) išėjo į užtarnautą (o gal ir ne visai) poilsį. Jo mylima 17-metė dukra Kim (M.Grace) gyvena su buvusia Brajano žmona (F.Janssen) ir naujuoju turtuoliu vyru. Motina išleidžia dukrą su drauge pasisvečiuoti Paryžiuje. Patyręs ir įtarus supermenas Milsas prieštarauja. Jis žino, kad Prancūzijos sostinė pavojingesnė, negu Barselona W. Alleno filme „Viki Kristina Barselona“. Netrukus jo nuogąstavimai pasitvirtina. Kim su drauge kaip mat pagrobia kažkokie prekeiviai žmonėmis. Berods, albanai. Brajanui pasitaiko gera proga pademonstruoti, ką jis vis dar sugeba. Aišku, remiantis CŽV resursais ir savo raumenimis. Daugiau nėra kuo pasitikėti, nes prancūzų policija veikia išvien su banditais.

Reziumė

Ką išmoksi, ant kupros nenešiosi, sako lietuvių liaudis. Šios patarlės moralą savo kailiu patiriajaunos merginos pagrobėjai. Milsas moka viską. Jis gerai šaudo, mušasi, strateguoja, netgi kalba labai piktai ir įtikinamai. Ir kankina nevidonus kaip Gvantaname. Kadangi tai L. Bessono produktas, viskas paprasta, greita ir efektyvu. Jeigu CŽV agentai iš tiesų būtų toke, jie būtų lengvai nukenksminę teroristus prieš rugsėjo vienuoliktąją. Bet nepavyko, nes per anksti Milsą išleido į pensiją, o kito tokio vyruko jie neturi. Antras variantas: šis trileris yra begėdiškai reklaminis klipas, parodantis kokie visagaliai žmonės dirba JAV saugumo tarnybose ir kokie vėplos – Prancūzijoje. Šiaip ar taip, jeigu nesigilinsite į kai kurias smulkmenas ir primityvią vaidybą, patirsite nemenką testosterono antplūdį. Juk mumyse glūdi pirmykštis teisingumo instinktas. Ypač sustiprėjantis tuomet, kai trokštame bausmės vaikų grobikams ir kitokiems pedofilams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius