-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 04

Pirmą kartą lietuviško filmo DVD išleidžiamas su garso takeliu (video)

Lietuviško kino mėgėjai savo kolekcijas jau gali papildyti nauju režisieriaus Igno Miškinio filmo „Artimos šviesos“ DVD. Visi, įsigiję šio filmo DVD, bus pradžiuginti ne tik filmo nuotraukomis, dokumentiniais kadrais iš filmavimo aikštelės, bet ir pirmą kartą Lietuvoje su DVD kartu išleidžiamu ir originaliu filmo garso takeliu.
Filmas „Artimos šviesos“
Filmas „Artimos šviesos“ / Kadras iš filmo

Pusano, Karlovy Vary, Hamburgo, Varšuvos bei Vilniaus tarptautiniuose kino festivaliuose pasirodęs filmas „Artimos šviesos“ sulaukė ne tik kino kritikų liaupsių, bet ir melomanų pagyrų.

Todėl pirmą kartą Lietuvoje filmo DVD išleidžiamas kartu su garso takeliu, kuriame be filmo kompozitoriaus Markuso Aust sukurtos muzikos, bus galima išgirsti ir Lietuvos muzikinėje padangėje įžymios grupės „Happyendless“, „Eurovizijos“ konkurse Lietuvą atstovausiančios grupės „Inculto“ naujo projekto TWNKL kūrinių. Taip pat prie vienos iš pagrindinių dainų „Show me lights“ prisidėjo ir pats režisierius Ignas Miškinis, o vokalo partiją jame atliko pagrindinė filmo aktorė, vokietė Julia Maria Köhler.

Ta pati aktorė pasirodo ir pirmuosiuose dokumentinio filmo apie filmą „Artimos šviesos“ kadruose. Dokumentikoje žiūrovas supažindinamas su visa kūrybine „Artimų šviesų“ komanda bei turi išskirtinę galimybę pasivažinėti naktinėmis Vilniaus gatvėmis ir išgirsti linksmų istorijų ir minčių apie filmą ne tik iš pačio režisieriaus Igno Miškinio, bet ir aktoriaus Dainiaus Gavenonio. Pastarasis papasakojo, kodėl režisieriui neįtiko jo žilstelėję plaukai, ką teko iškęsti, kad taptų jaunesnis nei yra iš tikrųjų ir kokia buvo draugų reakcija pamačius galutinį rezultatą.

„Visą filmavimą bijojau, kad tik visi nesušaltų ir nesusirgtų, nes tuomet filmavimo darbai būtų užsitęsę dar ilgiau. Bet per tą filmavimą nebuvo nė vieno, kuris nebūtų sirgęs ar bent jau pasigavęs slogos“, – apie vieną iš daugelio filmavimo metu kilusių problemų dokumentiniame filme pasakoja prodiuserė Ieva Norvilienė.

„Man tai buvo labai keista, kaip gali aktorius nevairuoti mašinos“, – kad ne visi aktoriai yra pratę sėdėti prie automobilio vairo, prasitarė režisierius I. Miškinis. „Gavenonis (akt. Dainius Gavenonis) irgi nemokėjo vairuoti, o išmoko tik prieš filmavimą“, – šią, šypseną įžiebiančią detalę, taip pat paminėjo režisierius.

Filmas „Artimos šviesos“ pasakoja istoriją apie vienatvei pasmerktus ir šiandieninio didmiesčio gyvenimo rutinos įkalintus žmones, išsiilgusius artumo, romantikos ir nuoširdumo. Išgalvoti naktinio pasivažinėjimo ritualai provokuoja kurti naują pasaulį. Įprastas ir banalus gatvių labirintas atsiskleidžia naujais ir nepatirtais pojūčiais, žmogiškais ir šiltais. Naktinė kelionė trumpa kaip mirksnis, tačiau būtent ji leidžia pasinerti į iki šiol nepatirtus nuotykius, atrasti užmirštą meilę ir viltį... Nors ir vienai trumpai vasaros nakčiai.

VIDEO: Show Me Lights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius