Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 02

Pirmą kartą Lietuvoje vaidybinis filmas išleistas kino ekranuose ir internete tą pačią dieną

Režisieriaus Noaz Deshe filmas „Baltas šešėlis“ taps pirmuoju vaidybiniu filmu, kurio premjera Lietuvoje kino ekranuose ir internete įvyks tą pačią dieną. Šiuo užsienyje sparčiai populiarėjančiu platinimo būdu siekiama suteikti žiūrovui galimybę legaliai žiūrėti naujus filmus, nebūtinai kino teatre.
Filmo „Baltas šešėlis“ kadras
Filmo „Baltas šešėlis“ kadras / Kino teatro „Pasaka“ nuotr.

Šis pirmą kartą Lietuvoje įgyvendinamas modelis vadinamas day-and-date release. Tai filmo premjera, kuri vyksta vienu metu keliuose kanaluose, be tradicinių atidėjimo etapų: pirma kino teatras, po to VOD (angliškai „Video on demand“, lietuviškai – „vaizdas pagal pageidavimą“, filmo peržiūros internete ar kitose platformose), o dar vėliau – DVD arba Bluray diskai. 

Kino žiūrovams pamažu keliantis į virtualius kino peržiūrų kambarius, pasaulio žiniasklaida ir kino industrija nuolat svarsto, kada VOD užkariaus kino rinką. Kalbama apie legalius kino žiūrėjimo būdus, nuolat primenant, jog vieną dieną VOD užkirs kelią piratavimui. 

Kino teatro „Pasaka“ nuotr./Filmo „Baltas šešėlis“ kadras
Kino teatro „Pasaka“ nuotr./Filmo „Baltas šešėlis“ kadras

Kino teatras „Pasaka“, ne tik rodantis, bet ir platinantis filmus, pirmasis Lietuvoje siūlo peržengti tradicinę kino premjeros sąvoką ir vasario 27 d. pasirodantį filmą „Baltas šešėlis“ siūlo žiūrėti kino teatruose arba internete – kaip žiūrovui patogiau.  Kino teatruose filmą galės išvysti Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Marijampolės, Mažeikių gyventojai, o tiems, kuriems nesinori eiti kiną, ar kino teatras yra per toli, siūloma filmą pažiūrėti namuose, užsukus į naują VOD platformą www.kino-kino.lt

Filmo peržiūra internete kainuos tik 1,99 Eur, sumokėjus šį mokestį naudojantis internetine bankininkyste ar Paypal, filmą bus galima pažiūrėti per 48 valandas.

„Tai ypatingai patogus būdas susipažinti su kino naujienomis tiems, kas gyvena mažesniuose miestuose ar visai nuošaliose gyvenvietėse. Nuo šiol premjeros gali vykti jūsų namuose, – sako Greta Akcijonaitė, kino teatro „Pasaka“ atstovė. – Nors tradiciniai kino teatrai dažnai priešinasi day-and-date filmų išleidimo būdui, mes palaikome šią iniciatyvą ir siekiame, kad geras kinas žiūrovus pasiektų visomis įmanomomis priemonėmis“.

Sukrečiantis, šokiruojantis režisieriaus Noaz Deshe filmas „Baltas šešėlis“ užburia nuostabia muzika ir vaizdo estetika, netradiciniais kinematografiniais sprendimais. Filmo tema – netikėta ir žiauri: istorijoje apie albinosų medžioklę Tanzanijoje berniukui Alias tenka sprukti nuo keistais prietarais tikinčių šamanų parankinių. Jaunas vaikinas atsiduria mieste, kur mokosi gatvės pardavimo bei išgyvenimo meno, tačiau tuo pačiu pajunta gilią simpatiją savo dėdės dukteriai. Filmas apkeliavęs daugybę geriausių tarptautinių festivalių, buvo rodytas ir praėjusių metų „Kino pavasario“ programoje.

VIDEO: Filmo „Baltas šešėlis“ anonsas

Filmas Lietuvoje išleidžiamas kaip projekto The TIDE Experiment dalis. Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius