Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 01

„Popiežės Joanos“ rašytoja negali pamiršti savo asistento (video)

Sakoma, jog ankstyvaisiais viduramžiais katalikų bažnyčiai vadovavo moteris. Nors dauguma kunigų tai neigia, tačiau legenda byloja esą IX a. Vokietijos mieste Ingelhaime gimė mergaitė Joana, kuri užaugusi tapo popieže. Kai paaiškėjo, jog popiežiumi tapo moteris, apsimetusi vyru, Joaną ištiko daugelio to meto moterų, drįsusių sulaužyti taisykles, likimas – ji buvo žiauriai nužudyta.
Filmas „Popiežė Joana“
Filmas „Popiežė Joana“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 Benediktas XVI

Remiantis šia legenda, rašytoja D.V.Kros išleido knygą „Popiežė Joana“, pagal kurią buvo nufilmuotas ir filmas. Pati knygos autorė paklausta, kaip sekėsi 400 lapų knygą paversti 135 min. filmu teigė galų gale supratusi, kodėl filmai taip skiriasi nuo knygų, pagal kurias jie yra kuriami.

„Rašydama scenarijų šiam filmui, supratau, kodėl filmai taip skiriasi nuo knygų. Atsakymas glūdi laike. Kiekvienas puslapis prilyginamas vienai filmo minutei, todėl aš galėjau parašyti tik 135 puslapių scenarijų, kuris vėliau virto 2 valandų ir 15 minučių trukmės filmu. Kai tuo tarpu mano knyga „Popiežė Joana“ yra beveik 400 puslapių, teko daug ką paaukoti tam, kad žiūrovui nereikėtų kino salėje praleisti 6 valandų. Net ir didžiausiam kinomanui, tai būtų sunkus išbandymas“, – nauja patirtimi dalijosi rašytoja.

Kitas atradimas rašytojai buvo iškilminga filmo premjera bei jos metu aplinkui vykstantis subruzdimas.

„Vienas nuostabiausių dalykų, įvykusių filmo premjeros vakarą, asistentas, kuris visą laiką rūpinosi mano išvaizda. Kad atrodyčiau nepriekaištingai, jis visą vakarą tik ir šokinėjo aplink mane. Jei tik galėčiau, tai naudočiausi jo paslaugomis kiekvieną mielą dieną – jokių išsitaršiusių plaukų, lūpų dažų ant dantų ir maisto trupinių bei išpilto vyno ant drabužių. Nuostabu!“, – džiaugėsi rašytoja.

Toks rašytojos mėgavimasis žemiškomis smulkmenomis visiškai nėra būdingas jos aprašytai herojai Joanai. Tiek knygoje, tiek ir filme ši moteris vaizduojama kaip protinga, santūri ir viduramžių kanonus laužanti moteris. Tačiau galima slėpti savo prigimtį po kietai suveržtais rūbais, dangstyti ją abitu, tačiau nuo jos nepabėgsi.. Moteriška Joanos prigimtis išsiveržė ir popiežė pateko į audringos meilės sūkurį.

Filmas „Popiežė Joana“ kinuose nuo vasario 5 d.

VIDEO: Pope Joan trailer (English subtitles)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius