-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 07 02

Praėjus 50-čiai metų po premjeros, filmas „The Beatles: A Hard Day’s Night“– vėl kino ekrane

Filmas „The Beatles: A Hard Day's Night“, atšventęs 50 metų sukaktį, sugrįžo į viso pasaulio kino teatrus. Britų kino institutas įtraukė šią juostą į geriausių filmų 100-uką, o skaitmeninius šiandienos ekranus pasieks restauruota filmo versija su atkurtu garsu. Vienintelis vasaros seansas „Kine po žvaigždėmis“,o rudenį – kino teatre „Pasaka“.
Filmas „The Beatles: A Hard Day's Night“
Filmas „The Beatles: A Hard Day's Night“ / Renginio organizatorių nuotr.

„A Hard Day's Night“ prasideda bitlų kelione traukiniu iš gimtojo Liverpulio į Londoną, kad pasirodytų gyvai transliuojamoje TV laidoje. Pakeliui juos užpuola klykiančių gerbėjų minios, todėl jiems tenka sprukti ir užsirakinti viešbučio kambaryje. Tačiau tai tik nesusipratimų virtinės pradžia, nes prieš pat pasirodymą kažkur dingsta Ringo…

Juokingų ir šmaikščių epizodų grandinė pasakoja apie augančią, nevaldomą gerbėjų aistrą didžiausiam dvidešimtojo amžiaus muzikos fenomenui – bitlų ketveriukei. Šokantys šeiką, apaugę plaukais, pasipuošę marškiniais milžiniškomis apykaklėmis, besišaudantys siurealistiniais dialogais – tokie buvo „The Beatles“, tokia buvo ir jų auditorija.

„A Hard Day's Night“ – vienas įsimintinausių kino istorijos darbų, padėjęs pamatus visai pop kartai, išradingai nufilmuotas operatoriaus Gilberto Tayloro (kuris jau buvo dirbęs su Stanley Kubricku ir netrukus filmavo su Romanu Polanskiu, Alfredu Hitchcocku ir George Lucasu).

VIDEO: THE BEATLES: A HARD DAY'S NIGHT anonsas

Filmo režisierius Richardas Lesteris (kuris po metų režisavo ir antrąjį „The Beatles“ filmą „Help!“) davė valią savo nežabotam originalumui, spontaniškai išraiškos laisvei ir išgarsėjo kaip eksperimentuotojas, formalių idėjų griovėjas, sukūręs naują vertingą kūrinį muzikiniame kino pasaulyje

Skambant muzikai iš puikaus, to paties pavadinimo albumo, kuris tuo metu mušė pardavimų rekordus, šauniosios ketveriukės ironiškas bei įtraukiantis filmas buvo nominuotas Oskarų, Grammy ir Bafta apdovanojimuose.

Filmas „The Beatles: A Hard Day's Night“ bus rodomas liepos 4 d. 22.30 Šiuolaikinio meno centro kieme, Vokiečių g.2 (įėjimas iš Rūdninkų g.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius