-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 01 10

Prancūzų kino festivalis internete – „My French Films Festival“

Šių metų sausio 12–vasario 1 d. prancūzų kino mylėtojus kviečia kino festivalis internete MyFrenchFilmFestival.com.
Filmas „Aštuoni bandymai atsitiesti“
Filmas „Aštuoni bandymai atsitiesti“ / Kadras iš filmo anonso

Tai pirmas internetinis kino festivalis Lietuvoje, visame pasaulyje oganizuojamas jau antrą kartą, teigiama Prancūzų kultūros instituto pranešime spaudai.

Festivalio tinklalapis ir filmai išversti į 14 kalbų, taip pat ir lietuvių. Žiūrovų laukia įdomi programa: geriausiai įvertinti 2010–2011 m. pasirodę 10 pilnametražių ir 10 trumpametražių jaunų kūrėjų
filmų.

Tai pirmas internetinis kino festivalis Lietuvoje, visame pasaulyje oganizuojamas jau antrą kartą.

Bus galima išvysti ir Valérie Donzelli, kurios filmas „Karas paskelbtas“ (šiais metais pristatytas ir „Žiemos ekranuose“) vasarį varžysis dėl Oskarų apdovanojimų, režisūrinį debiutą „Naivuolių karalienė“. Taip pat Xabi Molia „Aštuoni bandymai atsitiesti“, rodytą praeitų metų festivalyje „Žiemos ekranai“, kurio viešnia buvo pagrindinio vaidmens atlikėja Julie Gayet.

Nekonkursinėje programoje – 1956 m. Claude‘o Autant-Lara juosta „Per Paryžių“, pakviesianti pasivaikščioti 1940 m. Paryžiaus gatvėmis, du kanadiečių filmai. Festivalį priglaus partnerinės platformos: MyFrenchFilmFestival.com, apsigyvens Dailymotion.com ir Mubi.com tinklalapiuose. Filmus galima žiūrėti internete, susimokėjus mokestį. Vieno pilnametražio filmo nuoma 1,99 €, trumpametražio filmo nuoma 0,99 €.

Festivaliui pasibaigus bus išdalinti šeši prizai (trys pilnametražiams ir trys trumpametražiams filmams): internautų prizas, socialinių tinklų prizas ir tarptautinės spaudos prizas. Skelbiama, kad festivalis išsiverš iš internetinės erdvės. Antrojo festivalio metu Berlyne, Londone, Los Andžele ir Seule bus rodomi priešpremjeriniai kino seansai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius