Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 09

Projekto „Mokausi iš kino“ rengėjai žada 800 nemokamų kino seansų ir diskusijų, per 150 nemokamų kūrybinių dirbtuvių

Neformalųjį ugdymą kino pamokomis žadantis praturtinti kino edukacijos projektas „Mokausi iš kino“ ketvirtadienį plačiai atvėrė duris visiems šalies moksleiviams bei pedagogams. Iki 2013-ųjų birželio jiems bus surengta daugiau kaip 800 nemokamų kino seansų ir diskusijų, per 150 nemokamų kūrybinių dirbtuvių.
Projektas truks dvejus mokslo metus
Projektas truks dvejus mokslo metus / Kino centro „Skalvija“ nuotr.

Juose dalyvauti moksleivius bei pedagogus kviečia 6 kino edukacijos srityje dirbančios organizacijos: Vilniuje – „Skalvijos“ kino centras, kino teatras „Pasaka“, kino kompanija „Čiobreliai“, Kaune – Tarptautinio Kauno kino festivalio organizatoriai, Panevėžyje – kino centras „Garsas“, regionuose juos lankys „Kino busas“ (VšĮ „Kultūrinių projektų centras“).

„Ketiname  atkreipti moksleivių ir pedagogų dėmesį, kad egzistuoja alternatyva komerciniam kinui. Į mūsų programą atrinkti tik išliekamąją vertę turintys filmai, kuriuos žiūrėti ir analizuoti reikia tam tikrų kompetencijų“, – patirtimi dalinosi Vilma Levickaitė, „Skalvijos“ kino centro vadovė.

Projektas truks dvejus mokslo metus

Dvejus mokslo metus truksiantį „Mokausi iš kino“ projektą sudaro trys dalys – filmų programa su diskusijomis, kino dirbtuvės ir mokymai pedagogams. Pasak V.Levickaitės, kol kas daugiausia dėmesio susilaukė pedagogų mokymai. Nors į spalio pabaigoje vyksiančius mokymus dar nepaskelbta registracija ir tikslus tvarkaraštis, jau užsiregistravo apie 20 pedagogų.

Įgyvendinti „Mokausi iš kino“ projektą jo rengėjus paskatino pernai LR švietimo ir mokslo ministerijos inicijuotas švietimo ir kultūros organizacijų bendradarbiavimas neformalaus ugdymo srityje. Ministerijos atrinkti projektai buvo įtraukti į valstybės finansuojamų projektų sąrašą.

„Mokausi iš kino“ rengėjai įvairaus amžiaus moksleiviams siūlo pasižiūrėti 28 filmus, daugiausiai Europos kino kūrėjų. Jiems aptarti parengtos metodinės medžiagos, kurias pedagogai galės savarankiškai naudoti pamokose.

Pageidaujantys dalyvauti projekte pedagogai kviečiami pasirinkti artimiausią ir patogiausią kino teatrą Vilniuje, Kaune ar Panevėžyje bei užsisakyti nemokamą filmo peržiūrą su diskusija.

Lazdijų, Varėnos, Vilkaviškio, Jonavos, Kėdainių, Kupiškio, Pasvalio, Rokiškio, Neringos, Palangos, Akmenės, Jurbarko, Mažeikių, Plungės, Rietavo, Anykščių, Molėtų ir Utenos savivaldybių mokyklos nuo 2012 m. sausio galės užsisakyti kino peržiūrą savo mieste – juos aplankys „Kino busas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius