-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 06

Purpurinis sparnas: flamingų paslaptis

Įvedus tokias koordinates 2° 25′ 0″ S, 36° 0′ 0″ E pataikysime tiesiai į Natrono ežero centrą esantį Tanzanijos šiaurėje Afrikos žemyne, kur du patyrę dokumentinių filmų apie gamtą kūrėjai Matthew Aeberhardas ir Leanderis Wardas, padedami keturių operatorių komandos, susuko nuostabų filmą apie šiltųjų kraštų baltai rausvus gražuolius flamingus – „Purpurinis sparnas: flamingų paslaptis“.
Kadras iš filmo.
Kadras iš filmo. / „Forum Cinemas“ nuotr.

Į kino pasaulį žengiančių režisierių idėją apie flamingų įamžinimą kino juostoje palaikė 2008 m. pradžioje susikūręs naujas „Walt Disney“ kino studijos padalinys „Disneynature“, turintis tikslą su geriausių pasaulyje dokumentinių filmų kūrėjų pagalba sukurti visą seriją išskirtinių filmų apie gamtą.

Seklus, tačiau net iki tūkstančio kvadratinių kilometrų užimantis Natrono ežeras yra vienas iš Pietinio Didžiųjų lūžių slėnio besidriekiančių druskos ežerų virtinės, giliausioje vietoje siekiantis vos 3 metrus gylio, dėl savo unikalios ekologinės sistemos kiekvieną dieną pritraukiantis per milijoną flamingų, besimaitinančių dumbliais ir smulkučiais mikroorganizmais, o po lietaus sausumose susirinkusios žuvys čia sukelia bangavimą.

Milijonai išdidžių, grakščių, ilgakojų purpurinių paukščių prie Natrono ežero gimsta, auga, kovoja, žaidžia, sensta ir miršta: gyvenimas čia nesustoja nei sekundei. Keturių operatorių dėka mes matome kiekvieną rožinio sparno mostą, kiekvieną pribloškiančios galybės ir nenutrūkstamo veiksmo kvėptelėjimą.

Ir kiekviena filmo sekundė mums primena, kad kažkur visai šalia kartais slypi nuostabūs, stebuklingi, visiškai nepažinti, neatrasti ir nesuprantami pasauliai. Telpantys ant purpurinio sparno...

„Purpurinis sparnas: flamingų paslaptis“ Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti nuo kovo 13-os dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius