Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 17

Režisierius K.Zanussi „Kai apkabinsiu tave“ premjeroje: lietuviškas kinas gyvas (nuotraukos)

Trečiadienio vakarą kino teatre „Forum Cinema Vingis“ įvyko išankstinė filmo „Kai apkabinsiu tave“ premjera, sukvietusi visą filmo kūrybinę grupę bei būrį kino ir pramogų pasaulio atstovų.
Premjeros akimirka
Aktorė J.Jutaiitė, režisierius K.Vildžiūnas ir aktorė E.Latėnaitė (dešinėje) / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iškilmingame pristatyme filmo prodiuserė Uljana Kim pasidžiaugė, kad nepaisant to, jog filmas buvo pradėtas kurti sunkmečiu, tai nesutrukdė užbaigti pradėtų darbų.

„Labai jaudinamės, bet tuo pačiu esam labai laimingi, kad po keturių metų darbo rodome jums savo filmą. Taip susiklostė filmo likimas, kad jį turėjome filmuoti per pačią krizę. Ypatingai norėčiau padėkoti didžiulei lietuvių, lenkų, vokiečių grupei už absoliutų atsidavimą ir tikėjimą“, – kalbėjo U.Kim.

Septintojo dešimtmečio realijas, Šaltąjį karą ir vienos lietuvių šeimos dramą atspindintis filmas sutraukė būrį svečių: kino kritiką Skirmantą Valiulį, režisierių Arūną Matelį, aktorius Larisą Kalpokaitę, Joną Braškį, Andriu Paulavičių, Arūną Rudoką, politikus Dalią Teišerskytę, Žilviną Šilgalį, Vilniaus miesto savivaldybės vicemerą Gintautą Babravičių, laidų vedėją Liviją Gradauskienę ir kitus.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Premjeros akimirka
K.Zanussi

Į sceną priešais salėje sėdinčius žiūrovus išėjo nusilenkti visa kūrybinė grupė: režisierius Kristijonas Vildžiūnas, prodiuserė U.Kim, filmo kooprodiuseris Krzysztofas Zanussi, aktoriai Elžbieta Latėnaitė, Andrius Bialobžeskis, Jurga Jutaitė, Margarita Broich su sūnumi Franz Broich Wuttke, Giedrius Arbačiauskas, Aleksas Kazanavičius ir kiti.

„Tai mano kolegos šventė, kuris sugebėjo sukurti rimtą, ambicingą filmą, kuris yra aktualus tiek Lietuvai, tiek Lenkijai, tiek ir visoms kitoms post sovietinio bloko šalims. Šiame filme yra pasakojama apie atmintį – labai patraukliai, labai įdomiai. Ir jeigu mums, lenkams, pavyko nors kiek prisidėti prie šio filmo gimimo, aš nepaprastai džiaugiuosi. Mus, Lietuvą ir Lenkiją sieja ne vieną šimtmetį bendra istorija“, – kalbėjo filmo kooprodiuseris K.Zanussi.

K.Zanussi savo kalbą baigė fraze, salėje sukėlusia audringas ovacijas:„Matau, kad lietuviškas kinas yra gyvas!“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius