-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 10 29

Romos kino festivalio atidarymo ceremoniją sutrikdė protestuotojai (nuotraukos)

Tūkstančiai protestuotojų ketvirtadienį blokavo pagrindinį įėjimą į pastatą, kuriame turėjo vykti Romos kino festivalio atidarymo ceremonija, todėl renginio pradžią teko atidėti, o žvaigždės, tarp jų Keira Knightley ir Eva Mendes, turėjo pasinaudoti šoniniu įėjimu.
Prieš Romos kino festivalio atidarymą
Prieš Romos kino festivalio atidarymą / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kinas

Beveik 2 tūkst. demonstrantų, priklausančių judėjimui „Tutti a casa“ („Visi namuose“), sutrikdė festivalio atidarymą, protestuodami prieš neseniai Italijos Vyriausybės priimtą sprendimą sumažinti menui skiriamas biudžeto lėšas.

Italijos profsąjungų nariai, aktoriai ir kino režisieriai, tarp jų Ettore Scola, Francesca Comencini ir Marco Bellocchio, dalyvavo proteste prieš finansavimo mažinimą ir Vyriausybės sprendimą nepratęsti mokesčių lengvatų menininkams.

K.Knightley ir E.Mendes ketvirtadienio vakarą pristatė scenaristės Massy Tadjedin režisūros debiutą – filmą „Praėjusią naktį“ („Last Night“). Šiame filme, pasakojančiame apie pasitikėjimą, aistrą ir apgaulę, taip pat vaidina aktoriai Samas Worthingtonas ir Guillaume'as Canet.

Tačiau pirmoji šio festivalio peržiūra prasidėjo dviem valandomis vėliau nei planuota.

Festivaliui pirmininkaujantis italų aktorius Sergio Castellitto pranešime, kuriame paaiškinti demonstrantų reikalavimai, nurodė: „Mes esame ne parazitai arba nuolatiniai išlaikytiniai, o pagrindiniai veikėjai pramonės, medijų pramonės, kuri yra strateginė moderniai šaliai ir kurioje dalyvauja daugiau nei 250 tūkst. žmonių.“

M.Tadjedin pasikalbėjo su demonstrantais ir sakė suprantanti jų reikalavimus.

Mes esame ne parazitai arba nuolatiniai išlaikytiniai, o pagrindiniai veikėjai pramonės, medijų pramonės, kuri yra strateginė moderniai šaliai ir kurioje dalyvauja daugiau nei 250 tūkst. žmonių.

„Mes mielai atšaukiame sutikimą ant raudonojo kilimo ir palaikome jus“, – režisierę citavo naujienų agentūra ANSA.

Vienas iš filmų, kurio premjeros nekantriai laukiama, – režisieriaus Johno Camerono Mitchello „Triušio urvas“ („Rabbit Hole“), pasakojantis apie porą, netikėtai netekusią vienintelio vaiko, kuriame pagrindinį vaidmenį sukūrė aktorė Nicole Kidman, taip pat debiutavusi kaip prodiuserė.

Romos kino festivalyje, kuris vyks nuo spalio 28 iki lapkričio 5 dienos, taip pat daug dėmesio skiriama nepriklausomam kinui. Jame bus rodomi filmai, sukurti Jungtinėse Valstijose, Meksikoje, Airijoje, Danijoje ir Japonijoje.

Amerikietis režisierius Martinas Scorsese šeštadienį turėtų dalyvauti italų kino klasika tapusio filmo „Saldus gyvenimas“ („La Dolce Vita“), kuris neseniai buvo atnaujintas naudojant skaitmenines technologijas, peržiūroje. Šios kino juostos atnaujinimą minint 50-ąsias jos išleidimo metines finansavo mados namai „Gucci“.

„Gucci“ paskelbė norintys pagerbti italų režisieriaus Federico Fellini šedevrą, kuriame pagrindinius vaidmenis sukūrė Marcello Mastroianni ir Anita Ekberg, atvėrusį kelią naujam pasauliui, pamišusiam dėl stiliaus, madų ir garsenybių.

Organizuojant festivalį, kurio metinis biudžetas – 13,5 mln. eurų (46,6 mln. litų), prisidėjo 160 rėmėjų, o 70 proc. jo išlaidų padengiama savomis lėšomis, nurodė organizatoriai.

Tuo tarpu lietuviškas šaknis turinčio Holivudo režisieriaus Roberto Zemeckio kino trilogijos „Atgal į ateitį“ („Back to the Future“) gerbėjai šiame festivalyje galės pasigrožėti „DeLorean“ laiko automobiliu, kuris buvo perdarytas į elektromobilį.

Minint trilogijos 25-ąsias metines, Italijoje leidžiamas žurnalas „Enel and Wired“ įtaisė automobilyje „DeLorean“ 90 kilovatų galios elektros variklį, kuriam srovę tiekia ličio jonų akumuliatoriai.

Elektromobilis, kurį vairavo „Enel and Wired“ komanda, pirmadienį išvažiavo iš Milano ir pasiekė Romą festivalio atidarymo vakarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius