Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 05

Romos kino festivalio pagrindinis apdovanojimas atiteko filmui „Kiniška istorija“

6-ojo Romos kino festivalio, kurį temdė protestai dėl menui skiriamų lėšų karpymo, pagrindinis apdovanojimas penktadienį buvo skirtas režisieriaus Sebastiano Borenszteino filmui „Kiniška istorija“.
Sebastianas Borenszteinas
Sebastianas Borenszteinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kinas Istorija

Šiame filme aktorius Ricardo Durinas vaidina vienišą ūkinių prekių parduotuvės savininką, kurio gyvenimą aukštyn kojomis apverčia vienas jaunas kinas.

Tuo tarpu geriausio aktoriaus atiteko prancūzui Guillaume'ui Canet už Italijos žiniasklaidos liaupsių pelniusį vaidmenį filme „Geresnis gyvenimas“, kurį režisavo Cedricas Kahnas.

G.Canet suvaidino vyrą, norintį atidaryti restoraną su savo gyvenimo drauge Nadia, tačiau vis labiau grimztantį į skolas.

Šiemet dėl Marko Aurelijaus apdovanojimo varžėsi 15 filmų, kuriuos vertino žiuri, vadovaujama legendinio kino kompozitoriaus Ennio Morricone, tačiau kyla abejonių, ar Romos festivalis išliks ateityje.

Jo atidarymą spalio 27 dieną sutrikdė judėjimo „Romos žmonės“ demonstrantai, protestuojantys dėl mažėjančio meno finansavimo. Protestuotojai mėtė pirotechnikos užtaisus ir vinis, taip pat bandė prasiveržti ant raudonojo kilimo, kuriuo žengė festivalio svečiai.

Policija suėmė tris protestuotojus iš dešimties sulaikytų.

Dabartinis Italijos kultūros ministras Giancarlo Galanas priešinosi Romos kino festivalio įkūrimui 2006 metais, kai jis buvo šiaurės rytinio Veneto regiono gubernatorius. Politikas tuomet tvirtino, kad šis festivalis konkuruos su prestižiniu Venecijos kino festivaliu.

Pastarosiomis dienomis G.Galanas pranašavo, kad ateityje festivalis Romoje nebeišliks, taip pat pabrėžė negavęs kvietimo į šių metų renginį.

Romos kino festivalio meno direktorius Piera Detassis replikavo, kad po susitikimo su G.Galan vyriausiuoju padėjėju esantis įsitikinęs, kad festivalis artimiausiu laiku nebus uždarytas.

„Niekas neplanuoja uždaryti šio festivalio“, – jo žodžius ketvirtadienį citavo dienraštis „Corriere della Sera“.

Į rugsėjį vykusį Venecijos kino festivalį buvo atvykusios kai kurios ryškiausios kino žvaigždės, tokios kaip George'as Clooney ir Alas Pacino, o Romoje pasirodė garsūs aktoriai Richardas Gere'as, Kristin Scott-Thomas ir Maggie Gyllenhaal.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius